Hétfőtől lezárják a körforgalmat Somorján

útzár
Somorja |

Hétfőtől három hétre lezárják a 63-as úti forgalmas közlekedési csomópontot Somorján. Felújítják a körforgalmat, ezért arra kérik az autósokat, hogy kerüljék el a szakaszt, és inkább Lég felé, az 572-es másodrendű főúton, vagy a gyorsforgalmi úton haladjon.

Augusztus 10-től 31-ig tart az útzár a forgalmas szakaszon, a Pozsonyi út, Szél utca és a Szenci út kereszteződésében. A személyforgalmat a városon belüli utcákba terelik, a teherautósoknak az R7-es gyorsforgalmi úton keresztül kell elkerülni Somorját. Az autóbuszmegállókat is áthelyezik az építés miatt: az Ister megállót a Tejfalusi útra, a víztoronyhoz, a szenci úti megállót pedig az Ipari utcába. „A Pozsony – Dunaszerdahely közötti buszjáratok a Pozsonyi út – Első utca – Gyalogút – Tejfalusi út – Csillag utca – Csölösztői út – Mély utca – Szél utca – Iskola utca vonalon közlekednek majd, a Somorja – Szenc buszjáratok pedig a Pomléi út – Tűzoltó utca – Ipari utca vonalon“ - olvasható a város honlapján.

A város közleménye szerint a közútkezelő vállalat eredetileg tavasszal kezdte volna a felújítást. Végül megvárták, míg átadják az R7-es gyorsforgalmi utat, és azt, hogy a nyári szünetben csökkenjen a forgalom. A városvezetés azt szerette volna elérni, hogy teljes útzár helyett csak félpályán korlátozzák a forgalmat, a közútkezelő vállalat ezt elutasította, mivel szerintük megdrágítaná, és elnyújtaná a beruházást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?