5 tipp, ha mérges a macska

szotyola

Ilyenkor, aratás után egyre többen tapasztalják, hogy mérges rájuk a macskájuk. Ezt az állatot kiengesztelni nem könnyű, ezért csak azok olvassanak tovább, akik nem ijednek meg a nehéz feladatoktól.

1. Küldjük el a kutyát. A sértődött macska kiengeszteléséhez az első lépés a kutyátlanított élettér. Egy házban vagy a kutya, vagy a macska az úr, minden egyéb lehetőség csak bonyolult politikai háttéralkuk árán tartható fenn (korrupció, panamázás, fehér lovak). Szóval keressünk a kutyának egy rokont vagy egy ismerőst, aki befogadja. Kis szerencsével macskánk ezt hajlandó lesz tárgyalási alapként elfogadni.

2. Olvassunk neki. A macskák többsége imádja, ha felolvasnak neki (a kisebbségnek meg pechje van, tehát alkalmazkodik). A goromba macskák kedvenc olvasmánya természetesen Dosztojevszkij. Mivel jelen esetben bűnösként állunk macskánk előtt, és bűnhődni szeretnénk, olvassuk neki a Bűn és bűnhődést. „Az ajtóhoz ugrott, hallgatózott, aztán fogta a kalapját, és vigyázva, nesztelenül, mint a macska, leosont a maga tizenhárom lépcsőjén. Most következett a legfontosabb: kilopni a baltát a konyhából” – ez a macskák kedvenc része a regényből.

3. Főzzünk neki. Kérdezzük meg, mit szeret, főzzünk neki azt. Madártejet, Pavlova-tortát, rozé kacsamellet. Még jobban fog örülni azonban, ha nem kérdezünk tőle semmit, csak felszeletelünk egy nyers halat, és elé rakjuk.

4. Írassuk rá mindenünk. Telhetetlen állat a macska, úgyhogy számoljunk vele, hogy az olvasás meg az etetés nem lesz neki elég (a kutyát meg már el is felejtette a drága). A teljes kiengeszteléséhez az fog kelleni, hogy minden vagyonunkat átruházzuk rá. Többen megtették már a világtörténelemben, és a macska sosem tiltakozott. Ugyan mindez nem sokat számít neki, mégis egy apró gesztus arról, hogy az alattvalóinak tudhat minket.

5. Költözzünk el. Amikor már minden feltételt bebiztosítottunk a macska boldogságához, ez a tiszteletreméltó állat jónéven fogja venni, ha magunk is elköltözünk. A macskák szeretik az egyedüllétet, ha pedig mégis társaságba vágynak, fogják magukat, és felkeresik a macskatársadalom egyéb tagjait. Választanak egy kényelmes helyet (télen a napon, nyáron az árnyékban), kinyújtóznak, és ismét megállapítják, hogy az emberiség az elmúlt ötezer év során mennyire elhülyült.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2020/32. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?