A VeresWalóság – Havasság híd

alap

Nyáron majd elmegyünk Pestre, szoktuk mondani volt. Aztán vagy elmentünk, vagy nem. Egyszer meg egy kopasz copfos krisnás pénzt gyűjtött a Múzeum-körút járdáján valami alapítványnak. Nem adtunk neki.

Tavaly meg csak úgy tudtunk leparkolni Újlipótban, hogy előtte meg kellett inni egy fröccsöt. Mert hogy nem volt apró, viszont közel volt a Vidor söröző. Aztán találtam pár utcával arrébb egy parkolóudvart, és beálltam oda. Este hétig elviszem az autót, mondtam a parkolóőrnek. Azt felelte: szeretettel várlak. Egyszer meg gyalog jöttünk haza éjszaka Budáról a keletihez, a taxiban meg ott maradt a kedvenc sálam, amit még kétszáz koronáért vettem a csarnokban. Vagy háromszáz. De ha gyalog mentünk haza, hogy került a taxiba? Nem szeretem a taxit. Mindig megtudok valamit egy idegenről, akaratomon kívül.

 

Akkor volt az is, hogy a Rákóczin találtunk egy elhagyott kebabost. Ablaka nyitva, kebabja feltűzve, személyzet sehol. Mindenki éhes volt, aztán nekiestünk kézzel. A húshenger tetejére tűzve egy rózsává faragott paradicsom, az nekem jutott.

 

Mindez csak azért fontos, mert évek óta várom, hogy a havas Pestet lássam. Most meg itt egy kép róla, pontosabban a hídról, amelyiknek az a neve, Szabadság. Be van havazva rendesen.

 

 

Most jut eszembe, hogy a havas Pestet januárban láttam. Akkor már nem is várom, egy gonddal kevesebb. Havas hidakat nézni kánikulában akkor is kellemes.

Havasság, egyenlőség, testvériség!

Kép: TASR

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?