Szerdán 68 ember lett rosszul a hőség miatt

időjárás meleg

Szerdán 68 olyan embert kellett ellátniuk a mentősöknek, akik a hőség miatt lettek rosszul. Zsolna megyében 11, Besztercebánya megyében 6 embernek volt szüksége segítségre – tájékoztatott Alena Krčová, az egészségügyi mentőszolgálat (OSZZ) operatív központjának szóvivője.

„Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy igyekezzenek megelőzni az ilyen rosszulléteket. Igyanak folyamatosan egész nap. Nagy mennyiségű folyadék hirtelen elfogyasztása nem ajánlott, a folyadékot folyamatosan kell pótolni, például óránként meginni egy pohár vizet. Csapvíz, ásványvíz, vagy vízzel hígított gyümölcslé a legmegfelelőbb. A kávét és az alkoholt kerülni kell, mert dehidratál” – mondta.

A mentők hangsúlyozzák, nemcsak akkor kell inni, amikor már szomjúságot érzünk. Ez különösen igaz az idős emberekre, akik kevésbé érzik a szomjúságot és megfeledkeznek az ivásról. A gyerekeket is gyakrabban kell itatni. A legkisebbeket naponta többször is le kell hűteni, például gyakran lezuhanyozni vagy nedves törülközővel áttörölgetni őket.

Az időseknek és a krónikus betegségben szenvedőknek azt javasolják, inkább reggel vagy este menjenek ki a szabadba. Fontos, hogy fejfedőt és könnyű ruhát viseljenek, és aki közvetlenül ki van téve a napfénynek, használjon fényvédő krémet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?