Bérlakások épülnek Ipolyságon, a Tabán lakótelepen

bérlakás 2

Az Állami Lakásfejlesztési Alaptól (Štátný fond rozvoja bývania) felvett hitelből tervezi új bérlakások építését a város. Az építkezést jóváhagyta a képviselő-testület, a bérházak a Tabán (Tabáň) lakótelepen épülnek fel. Előreláthatólag 2022 elején kezdődik az építkezés, a munka 18 hónapig tart.

Két, négyszintes bérházban összesen 19 lakást alakítanak ki - hét egyszobást, hat kétszobást és hat háromszobást. Az egyik épületben nyolc nagyobb, a másikban 11 kisebb, átlagosan 60 négyzetméteres alapterületű lakás lesz. Az udvaron parkoló épül és pihenőparkot alakítanak ki.

A beruházás összege 1,262 millió euró. Az Állami Lakásfejlesztési Alap által nyújtott kölcsönből fedeznék a költségek 80 százalékát, a fennmaradó 20%-ra a közlekedési minisztériumtól igényel támogatást a város.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?