Lengyelországban influenza elleni, tömeges oltást fontolgatnak a második hullám előtt

koronavírus

A koronavírus-járvány esetleges második hulláma előtt tömeges, elsősorban a kockázati csoportokat érintő influenza elleni oltást fontolgatnak Lengyelországban – közölte hétfőn Waldemar Kraska lengyel egészségügyi miniszterhelyettes.

A lengyel egészségügyi tárca idén 1,5 millió vakcinát rendelt az őszi influenzajárvány megelőzésére – közölte Kraska az RMF FM kereskedelmi rádióban, hozzátéve, hogy a megfelelő érdeklődés esetén több oltóanyagot is beszerezhetnek.

Elmondta: az influenza elleni tömeges – bár nem kötelező – oltásokat fontolgatja az a szakértői csoport, amelyet az egészségügyi tárca kötelékében a koronavírus-járvány esetleges második hullámának kezelésére felállítottak.

Utalva arra, hogy a második járványhullám egybeeshet az influenzajárvánnyal, Kraska kívánatosnak nevezte, hogy a fő kockázati csoportokba tartozók – egészségügyi dolgozók, 65 évnél idősebbek, gondozóotthonok lakói – influenza elleni oltásban részesüljenek.

Az oltások költségeinek fedezéséről Kraska nem nyilatkozott egyértelműen, de reményét fejezte ki, hogy minél szélesebb körű  sikerül majd hozzáférést biztosítani.

A vakcinák árát sok önkormányzat, több vállalat vezetése át akarja vállalni – tette hozzá.

Lengyelországban stabil a járvány szintje, a napi növekmények nem mutatnak lényeges eltéréseket. Hétfőn 337 új koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami július 21. óta a legalacsonyabb adat. Öt fertőzött, más betegségekben is szenvedő ember elhunyt. Jelenleg 10 ezer 546 az aktív esetek száma, közülük 777, általában tünetmentes fertőzést a sziléziai bányavidéken tartanak számon. A fertőzöttek közül 32 ezer 856-an felgyógyultak. Eddig 1676 koronavírussal megfertőzött ember hunyt el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?