Az ajnácskőieknek bejött a szintlépés

régiófoci
Ajnácskő |

Bizakodva várják a IV. liga új szezonját az ajnácskőiek, akik megerősítették keretüket a nyár folyamán.

A nyolcvanas évek elején a mostani III. ligának megfelelő osztályban rúgták a bőrt az ajnácskőiek, a IV. ligában 2002-től 2006-ig négy idényt húztak le, majd az V. ligában gyűjtögették a pontokat. Tavaly némi töprengést követően bejelentkeztek a közép-szlovákiai IV. liga déli csoportjába, és a márciusban kényszerből beszüntetett csonka bajnokságban a tizedik helyen végeztek.

„Nem bántuk meg egy cseppet sem, hogy eggyel magasabb szintre léptünk, ugyanis ott nívós párbajokat vívhattunk, arról nem is beszélve, hogy a pályák is általában kitűnő állapotban vannak és a szociális helyiségek, öltözők minősége is kifogástalan. És a játékvezetők is szakavatottabban vezetik a mérkőzéseket. A 2020/2021-es szezonban ismét a IV. ligába neveztünk be” – tájékoztatott Poprocký Iván ajnácskői polgármester, aki a fociklub munkájába is bekapcsolódik.

A gömöri csapat május első hétvégéjén 18 fős játékoskerettel kezdte meg az őszi idényre való felkészülést. A társaság lényegében együtt maradt, csupán néhány változtatást voltak kénytelenek végrehajtani. A régebben Lozornón szereplő vendégjátékos, Michal Prečuch úgy döntött, hogy máshol próbál szerencsét, és Tiszolcra távozott. Sikerült viszont leigazolniuk az eddig szintén vendégjátékosként nyilvántartott Matej Botošt, és Rácz József személyében egy tapasztalt kapust is bevethetnek majd a megmérettetéseken. Újdonság az alakulat háza táján, hogy Szókis Ottó hosszú sérülés után térhet vissza a pályára, és a vezetők nagy örömére a kulcsjátékosnak számító Kamil Gensky és Pavol Iskra is náluk képzeli el a jövőjét. A fiatalabb korosztályból pedig számítanak Herényi Erik és Farkas Dávid bevetésével is.

A Ruszó Béla edző által irányított kollektíva Ragyolcon tartotta a főpróbát a Slovnaft Cup első fordulójában, és meggyőző teljesítménnyel 3:0 arányban két vállra fektette a vendéglátókat, az új idény nyitómérkőzésére pedig a tótpelsőciek otthonába utazik.

„A felnőttcsapaton kívül mintegy ötven fiatal kergeti rendszeresen a labdát, ami egy 1170 lakosú településen nagy dolognak számít. Az U19-esek és az U15-ösök járási bajnokok lettek, a kezdők szintén versenyszerűen fociznak. Nem feledkezhetünk meg az öregfiúkról sem, akik rendszeresen különféle tornákon vesznek részt, általában Füleken, Losoncon, Csábon, Tiszolcon és Balassagyarmaton” – emelte ki Poprocký Iván polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?