Augusztus 5-én dönt a bíróság Jankovská szabadlábra helyezéséről

Jankovská

Augusztus 5-én dönt a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) besztercebányai (Banská Bystrica) szenátusa a Monika J. és Denisa C. által benyújtott szabadlábra helyezési kérelemről. A két bírónőt a Vihar (Búrka) rendőrséi akció során vették őrizetbe – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a Speciális Büntetőbíróság szóvivője.

Monika J.-t, az igazságügyi minisztérium korábbi, smeres államtitkárát korrupcióval gyanúsítják a televíziós váltók meghamisítása ügyében, amikor arra utasította Zuzana M.-t, a Pozsonyi Járásbíróság bíróját, hogy Marian K. javára döntsön. Marian K.-t később ebben az ügyben Pavol R.-el, a Markíza televízió korábbi igazgatójával együtt nem jogerősen 19 év szabadságvesztésre ítélték.

Denisa C. bírónőt kenőpénz elfogadásával gyanúsítják az ügyben. Az egykori államtitkár utasítására segített Zuzana M.-nek az ítélet megfogalmazásában, bár semmi köze nem volt az ügyhöz. Jelen volt az ítélethirdetésnél is, pedig egy másik pozsonyi bíróságon dolgozott. A noviny.sk portál írt arról, hogy a két gyanúsított a szabadlábra helyezését kérte. Márciusa óta vannak őrizetben.

A Vihar rendőrségi akció során 18 embert gyanúsítottak meg korrupcióval, köztük 13 bírót. Egyikük, Vladimír Sklenka, a Pozsony I. Járásbíróság volt alelnöke együttműködik a rendőrséggel, több bíró ellen tett tanúvallomást.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?