Jövő hét keddtől karanténkötelezettség nélkül utazhatunk Angliába

koronavírus utazás
Pozsony |

Nagy-Britannia visszahelyezte Szlovákiát a biztonságos államok listájára. Ez azt jelenti, hogy a Szlovákiából Angliába érkezőknek nem kell majd abszolválniuk a 14 napos karantént.

Feltételezhető, hogy még mielőtt hatályba lépne a rendelkezés, jóváhagyja azt Skócia, Wales és Észak-Írország kormánya is. Erről Wendy Morton, az európai ügyekért felelős brit miniszter tájékoztatta Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminisztert. Az információt a Szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma sajtóosztálya tette közzé.

Korčok üdvözölte a döntést. Méltatta a Ján Mikas tiszti főorvos által a szlovák járványügyi helyzetről készített „aprólékos és professzionális” elemzést is, melyet a brit félnek küldtek.

A Nagy-Britanniába beutazók továbbra is kötelesek megadni a brit határőrizeti hatóságoknak elérhetőségeiket, és be kell számolniuk arról, hogy az előző 14 napban mely országokban vagy térségekben jártak.

Az erről szóló online kérdőívet az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni.

A tárca arra inti a szlovák állampolgárokat, hogy fontolják meg a külföldi utazásokat és tartsák be a szigorú higiéniai előírásokat. Emellett minden út előtt ajánlott ellenőrizni az utazási feltételeket. Az erről szóló információkat rendszeresen frissítik a külügyminisztérium weboldalán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?