Matovič élesen bírálta a Denník N munkáját

Igor Matovič
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő ismételten bírálta a Denník N munkáját, amiért a portál akkora időzítette a plágiumbotrányról szóló cikk közzétételét, amikor tudták, nem tud majd rá reagálni.

A Denník N július 16-án tette közzé azt a cikkét, amely szerint Igor Matovič (OĽaNO) diplomamunkájában plágiumot követett el. A kormányfő úgy véli, a hírportál szándékosan időzítette a cikk közzétételét akkora, amikor nem tudott válaszolni az őt ért vádakra, ugyanis épp Brüsszelbe utazott.

A portál az érintett cikk publikációja előtt ugyan megkereste a kormányfőt kérdéseivel, Matovič szerint azonban a stábja nem akarta őt zavarni ilyen „hülyeségekkel” néhány órával a repülés előtt.

A kormányfő állítása szerint nyolc évvel ezelőtt a Hospodárske noviny arról írt, hogy diplomamunkája egyharmadát egy másik publikációból másolta, a Denník N cikkében viszont azt állítják, hogy az egész diplomamunka lopott.

„Én nem tudom, mi az igazság, a saját diplomamunkám 1998 óta nem láttam” – tette hozzá.

Matovič leszögezte, számára lényegtelen, lehivatkozta-e az átvett tartalmat vagy nem. „Számomra az a fontos, mit gondoltam róla” – mondta azzal, hogy egészen eddig azt hitte, a diplomamunkája a legnagyobb rendben van. Hozzátette: megtehette volna, hogy egy kész diplomamunkát vásárol, amelyben biztosan megfelelően vannak feltüntetve a hivatkozások. 

Mint mondja, azt is megtehette volna, hogy eltünteti diplomamunkáját az egyetemi könyvtárból. „Soha nem volt rossz lelkiismeretem a diplomamunkám miatt” – húzta alá azzal, most sem érzi magát bűnösnek, hiszen nem szándékosan követett el plágiumot.

Az újságírók többszöri kérdésére, miszerint közzéteszi-e az érintett diplomamunka szövegét, Matovič nem válaszolt.

A kormányfő állítja, ha a holnapi rendkívüli parlamenti ülésen megszavazzák leváltását, ő végleg elhagyja a politikát.

A miniszterelnök továbbá kijelentette, kész hazugságvizsgálónak alávetni magát.

(Denník N, mr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?