Humanitárius segítséget nyújt Kenyának Szlovákia a koronavírus elleni küzdelemhez

koronavírus Kenya

Humanitárius segítséget nyújt Kenyának Szlovákia az új koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatására. A rakomány a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtértől indul július 24-én, pénteken, 10 órakor – tájékoztatott a külügyminisztérium sajtóosztálya.

„50 ezer darab, a szlovák MultiplexDX cég által kifejlesztett tesztet küldünk, 1800 liter fertőtlenítő koncentrátumot, 20 ezer darab FFP2 típusú szájmaszkot, cipőket és ruhaneműt” – tájékoztatott a sajtóosztály. A humanitárius segítségnyújtást a belügyminisztériummal közösen koordinálják, és regisztrálják az Európai Unió Vészhelyzeti Koordinációs Központjában (ERCC) is, amely a fedezi a szállítási költségek jelentős részét.

A sajtóosztály közölte, visszafelé szlovák állampolgárokat és az Európai Unió más tagállamainak polgárait szállítja a járat.

Ingrid Brocková, a külügyminisztérium államtitkára, a belügyminisztérium államtitkára és a Kenyai Köztársaság bécsi nagykövetségének képviselője felügyeli az adományok szállítását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?