Fejlesztés a sikeresebb utókezelésért Légen

Lég
Lég |

Pályázati forrásból alakítottak ki rehabilitációs szigetet a légi Vitalita rehabilitációs központban. A fejlesztést tovább folytatná az intézmény.

Elkészült az első szabadtéri fejlesztősziget a légi Vitalita rehabilitációs központ és idősotthon kertjében. „Régóta dédelgetett álmom volt egy kültéri rehabilitációs rész kialakítása. Meggyőződésem, hogy a sikeres gyógyuláshoz a pácienst körülvevő környezet nagyon fontos” – állítja Slovák Gyula, a légi Vitalita igazgatója.

A stroke, az agyérkatasztrófa vagy agyvérzés következményei drámaiak, az egész további életre komoly hatással lehetnek. Kitartó és rendszeres rehabilitációval viszont nagymértékben orvosolhatók. Az egyik napról a másikra lebénult pácienst újra megtanítani járni nem könnyű feladat. Ez elsősorban a betegtől kíván óriási erőfeszítést, nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is. Éppen ezért nem mindegy, hogy a fárasztó gyakorlatokat egy alagsori, esetleg ablak nélküli helyiségben, vagy a friss levegőn a szabadban, madárcsicsergést hallgatva végzi-e. Légen szerencsések, eleve adott a létesítmény körüli szép környezet.

Az ősfákkal beültetett parkot gyakorlatilag vétek nem kihasználni ilyen célokra is. „A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal már van egy nagyobb volumenű közös együttmű-ködési projektünk az Interreg határon átnyúló program keretében. Ennek része volt a kültéri rehabilitációs részleg kiépítése is. Átírta az elképzeléseinket a Dôvera Egészségbiztosító által meghirdetett felhívás, amelyen sikeresen pályáztunk. 10 ezer eurót nyertünk a kültéri rehabilitációs gépekre. Saját költségvetésünkből mintegy 4 ezer euróval járultunk hozzá. Így megépítettük ezt a rehabilitációs tornagépekkel felszerelt kis kültéri szigetet” – tájékoztat örömmel az igazgató.

A határon átnyúló nagy projekt még elbírálásra vár, a projekt összértéke 400 ezer euró, az összegből egyenlő arányban részesülne mindkét intézmény. Ha sikeres lesz a projekt, a Vitalita azt tervezi, hogy beépíti a negyedik emeleti terasza egyikét. Légkondicionált, igényes gyakorlógépekkel felszerelt tornatermet alakítana ki. Egy napsütötte télikertet, hogy az agyvérzésen átesett páciensnek ne kelljen leliftezni az alagsorba, hanem csak végigsétálna a folyosón, és a fák koronájában gyönyörködve végezhetné a nehéz, monoton gyakorlatokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?