Gröhling nem mond le, de ma már másképp írná meg a diplomamunkáját

Branislav Gröhling
Pozsony |

Branislav Gröhling oktatási miniszter nem mond le a diplomamunkája miatt, de azt elismerte keddi sajtótájékoztatóján, hogy ma már másképpen írná meg.

„Nem állítom, hogy valami szenzációs szuper dolgozat, de azt nem tartom helyesnek, hogy egy évekkel korábban írt munkát a mai feltételrendszerek alapján ítéljenek meg” – jelentette ki a miniszter. Gröhling azt is elmondta, ma már biztosan másképp írná meg a diplomamunkáját, de azt a vádat visszautasítja, hogy csalással szerzett diplomát. Állítja, hogy a főiskola akkor érvényes előírásai szerint járt el, amelyek 50 százalékos egyezést engedtek a korábbi baccalaureátusi munka és a zárómunka között.

„Nem volt semmilyen korlát, hogy hány forrást használhatunk fel” – magyarázta. Az átvett idézetek forrásának esetleges hiányos megjelölésével kapcsolatban kijelentette, sajnálja, ha hibázott, de akkor senki sem kifogásolt semmit ezzel kapcsolatban a főiskolán.

Arra a kérdésre, hogy 11 év elteltével miért távolították el az internetről a diplomamunkáját, azt válaszolta, hogy a licencszerződés miatt volt erre szükség. „A munka továbbra is nyilvánosan hozzáférhető a főiskola könyvtárában, nyugodtan megnézhetik. Az internetről távolították el” – magyarázta Gröhling.

A Denník N hétfőn (július 13.) írt arról, hogy az oktatási miniszter egy összeollózott, helyenként plágiumgyanús diplomamunkával szerzett magiszteri titulust, és szinte az egész korábbi baccalaureátusi munkáját belemásolta. „Boris Kollár plágiumbotránya idején a Páneurópai Főiskola elérhetetlenné tette Gröhling munkáját könyvtára honlapján” – írta a lap. Igor Matovič (OľaNO) kormányfő még hétfőn azt nyilatkozta, sajnálná, ha Gröhlingnek távoznia kellene a kormányból.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?