FRISSÍTVE: Mindössze egy napig tartott a látogatási tilalom a királyhelmeci kórházban

covid helmec
Királyhelmec |

Július 13-án látogatási tilalmat vezettek be a királyhelmeci kórházban. Az egészségügyi intézmény főbejáratánál újra elkezdték a beérkezők ellenőrzését. Mindenki lázát megmérték és felvették az adataikat is. Egyesek szerint egy újabb koronavírussal fertőzött páciens miatt vezették be a korlátozást, a kórház igazgatósága ezt azonban nem erősítette meg szerkesztőségünknek. Közben kiderült, hogy mégsincs ok az óvintézkedésekre, a Regionális Közegészségügyi Hivatal ma délután feloldotta a korlátozást.

Ahogy azt Hencel Klára, a királyhelmeci kórház és rendelőintézet igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, az intézményben július 13-tól van érvényben a látogatási tilalom.

„Azt, hogy a kórházat miért kellett ideiglenesen bezárnunk a látogatók előtt, sajnos nem konkretizálhatom. Nem mi döntöttünk így, a tőketerebesi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚZV) hozta meg a döntést. Azt, hogy volt-e  koronavírusos fertőzött a kórházban vagy sem, nem tudom megerősíteni. Mivel egyébként is olyan időszakban vagyunk, amikor az emberek többsége szabadságon van, nem árt az óvatosság. Mi ismét megkezdtük az alkalmazottaink tesztelését. Eddig nagyjából nyolcvan kórházi dolgozó esett át rajta, örömmel mondhatom, hogy mindegyik teszt negatív volt” – nyilatkozta lapunknak az igazgató.

Tegnapi látogatásunk során minden egyes embert leellenőriztek a kórház főbejáratánál. Az ellenőrzést a városi önkormányzat alatt működő polgári rendvédelmi szolgálat (MOPS) alkalmazottja végezték. Mindenki testhőmérsékletét lemérték, a kórház egyik alkalmazottja pedig feljegyezte a kórházba érkezők adatait. 

„Nem szeretnénk pánikot kelteni, inkább elővigyázatosak vagyunk. A kórház előtti parkolóban hétfőnként újra beindul a tesztelés, csakúgy mint korábban, a szolgálgatást most is a Synlab laboratórium munkatársai végzik. A tesztelést a háziorvos ajánlására vagy saját kérésre hajtják végre, egy teszt elvégzése 68 euróba kerül” – tette hozzá Hencel Klára.

Véletlen egybeesés

Mivel a kórház igazgatója nem konkretizálta a hétfőn bevezetett óvintézkedések okát, és a közegészségügyi hivataltól sem kaptunk lapzártáig választ, Pataky Károlynak, a város főpolgármesterének néhány nappal ezelőtti közleményét figyelembe véve sokan szkeptikusan tekinthetnek a kialakult helyzetre.

„Nem hivatalos információink szerint újabb koronavírussal fertőzöttet regisztráltak Királyhelmecen. A múlt hét folyamán egy külföldről hazaérkezett polgárunk pozitívan lett tesztelve. Felhívjuk azon lakosaink figyelmét, akik olyan országokból térnek haza, ahol ismét növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma, haladéktalanul értesítsék erről a regionális tisztiorvost és a körzeti orvosukat. Az érintetteket arra kérjük, hogy tegyenek eleget kötelességeiknek és felelősségteljesen tartsák be a biztonsági előírásokat” – számolt be a közösségi portálokon a lakosoknak a város polgármestere.

Egy napig tartott

A RÚZV és a kórház keddi tárgyalásán született döntés értelmében a látogatási tilalmat még a mai nap során feloldják, a főbejáratnál történő ellenőrzés ugyanakkor továbbra is érvényben marad.

„A kórházban korábban egy olyan személy fordult meg, akinél felvetődött a fertőzés gyanúja. A tesztek eredményéből azonban bebizonyosodott, hogy ez mégsem igaz, éppen ezért a tegnap bevezetett óvintézkedésekre sincs szükség” – tudatta lapunkkal a Regionális Közegészségügyi Hivatal egyik alkalmazottja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?