Hazai focisiker Tardoskedden

tardoskeddi foci
Tardoskedd |

A hazaiak sikerével végződött a tizenegyedik alkalommal megrendezett Móder-kupa diákfocitorna. A koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldását követően ez volt az első jelentős sportesemény a térségben.
 

A szervezőknek már a kezdőrúgást megelőzően rögtönözniük kellett, ugyanis a szímőiek lemondták részvételt, így visszalépésükkel az A csoport mezőnye három csapatra zsugorodott.

A tardoskeddi fiatalok esélyt sem adtak ellenfeleiknek, hiszen a csoportmérkőzéseken magabiztosan győzték le a sopornyaiakat és a nagymányai fakót, az elődöntőben gólzáporos viadalon fektették két vállra a mocsonokiakat, a döntőben pedig a sopornyaiak fölött másodszor is diadalmaskodtak. Óriási előnyüknek számított, hogy már az egyes megmérettetések elején kellőképpen felpörögtek, és az általuk diktált iramot végig tökéletesen bírták.
 

Érdekes

Ki volt Móder László?

Móder László 2006-ban, 61. születésnapján, rövid, súlyos betegség után hunyt el. A tardoskeddi származású labdarúgó már a helyi ificsapatban felhívta magára a figyelmet, öccsével, Józseffel és Szikora Györggyel kivételes hármast alkottak. Később a pozsonyi Slovanba került, ahol a legendás Michal Vlčan edzősködése alatt bizonyította kivételes tudását. 1969-ben sikerült két vállra fektetniük a neves FC Barcelonát a Kupagyőztesek Európa-kupájában. Utánozhatatlan cseleit azóta is emlegetik. Később levezetésként az érsekújvári alakulatban játszott, egy ideig pedig játékvezetőként is tevékenykedett a kerületi bajnokságokban.
 

„Mintegy kétszáz néző volt kíváncsi a seregszemlére, akik nemcsak a remek játékot, de a pompás időjárást is élvezhették. A legjobbak értékes díjakkal tértek haza, a szurkolók pedig az esemény logójával ellátott 2021-es naptárt kaptak ajándékba. Idén is volt könyvbörze, mindenki ingyenesen jutott hozzá az általa kiválasztott kiadványokhoz. 

A díjakat a neves labdarúgó özvegye, Katalin asszony adta át. Szinte valamennyi játékoson látszott, hogy komolyan gondolja a focit” – vélekedett Buda Ferenc főszervező, a Lucerna Polgári Társulás elnöke. 
 

Érdekes

11. MÓDER-KUPA.

A csoport: Tardoskedd–Sopornya 2:1; Tardoskedd–Nagymánya B 9:0; Sopornya–Nagymánya B 4:0. 
B csoport: Mocsonok–Nagymánya A 8:1; Mocsonok– Özdög 4:2; SDM Dominik–Mocsonok 5:1; SDM Dominik–Nagymánya A 5:0; Özdög–Nagymánya A 4:0; SDM Dominik–Özdög 2:1.
Elődöntő: Tardoskedd–Mocsonok 4:3; SDM Dominik– Sopornya 1:2. Mérkőzés a 3. helyért: Mocsonok–SDM Dominik 1:3. Döntő: Tardoskedd–Sopornya 1:0. 
Díjazottak – legjobb kapus: Petreč Alan (Tardoskedd); legjobb góllövő: Vojtech Erich (SDM Dominik), a 11–es rúgók legjobbja: Matej Virág (Sopornya), a Lucerna PT díja: Dušan Slamenka (Tardoskedd), a torna felfedezettje: Sós Alec (Tardoskedd)., a fair play-verseny győztese: Nagymánya B. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?