Repülővel utazhatunk Horvátországba

Stulajter
Pozsony |

Horvátországban újra látványosan nő a koronavírussal fertőzöttek száma, ennek ellenére rövidesen hetente két repülőjáratot is indítanak a pozsonyi repülőtérről a dalmáciai Splitbe. A turisták kérése ellenére nyolc éve nem indult repülő ezen a vonalon, a pozsonyi repülőtér szerint most teljesítik a kívánságukat.

Szlovákia a koronavírus-járvány szempontjából jelenleg jóval kedvezőbb helyzetben van Horvátországnál. Míg az 5,4 millió lakosú Szlovákiában az aktív fertőzöttek száma a 400-at sem éri el, az alig 4,1 milliós Horvátországban meghaladja az 1100-at, és napról napra egyre rosszabb a helyzet. Látványos a különbség az elhunytak számát illetően is. A járványnak Szlovákiában eddig csupán 28 áldozata volt, míg Horvátországban már 119. Így az sem csoda, hogy újra egyre több szigorítást vezetnek be a szlovák turisták kedvenc célországában, és az sem, hogy Igor Matovič kormányfő már a múlt héten felszólította a lakosságot, hogy az előttünk álló szezonban mindenki alaposan fontolja meg a tengerparti nyaralást.

A légitársaságokat és az utazási irodákat azonban ez sem riasztja vissza attól, hogy tömegesen szállítsák a szlovákiai turistákat Horvátországba. A szlovák AirExplore légitársaság hétfőn jelentette be, hogy most vasárnaptól, vagyis július 19-étől heti két alkalommal újra repülnek majd a pozsonyi repülőtérről a dalmáciai Splitbe. „A pozsonyi repülőtérről nyolc éve nem indítottak járatot ezen a vonalon. Mi most legalább szeptember első feléig szeretnénk kitartani, sok függ persze az érdeklődéstől is” – nyilatkozta Martin Štulajter, az AirExplore igazgatója. A járatokat szerdánként és vasárnaponként indítják majd Pozsonyból, és ugyanezeken a napokon repülnek vissza Splitből Pozsonyba. A társaság Boeing 737–800 repülőin 189 utas foglalhat helyet.

„Az érdeklődés óriási, ezért döntöttünk úgy, hogy már most vasárnap beindítjuk a járatokat”

– nyilatkozta a jegyeket értékesítő pelicantravel.com stratégiai partnerségért felelős menedzsere, Patrik Vas. „A turisták gyakran fordultak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy miért nem utazhatnak repülővel Horvátországba, így most az ő kérésüket teljesítettük” – tette hozzá Veronika Ševčíková, a pozsonyi repülőtér szóvivője.

Štulajter szerint betartják a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összes óvintézkedést. A személyzetnek és az utasoknak is kötelező a szájmaszk viselése, a repülőben pedig az út folyamán minden négy percben kicserélődik a levegő.

„Az utazásnak ez a módja járványügyi szempontból is jóval biztonságosabb, mint a közúti közlekedés”

– állítja Štulajter. Szerinte az utasoknak a pénzükért sincs miért aggódni. „Ha az esetleges szigorítások miatt kénytelenek leszünk leállítani a járatainkat, az utasok visszakapják a már befizetett összeget” – állítja az Air-Explore igazgatója, amit Vas is megerősített.

(mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?