Jóval többet vásárolunk online

online vásárlás

Jelentősen átalakította a szlovákiaiak online vásárlási szokásait a koronavírusjárvány, és az azzal járó korlátozások. A korábbiaknál sokkal többet vásároltunk, és változott a legnépszerűbb termékek listája is – tájékoztatta lapunkat a Heuréka online vásárlási portál.

2020 első hónapjaiban nagyon megugrott az online boltok forgalma, márciusban 54, míg áprilisban 49 százalékos volt a bővülés üteme az előző év azonos időszakához képest. Májusban már csökkent a növekedés üteme – ekkor a lazításoknak köszönhetően sokan visszatértek a hagyományos boltokba –, de még így is 30 százalékkal volt nagyobb a forgalom. Bővült a termékpaletta is, az előző hónapban nagyon sokan online vásároltak női ruházati cikkeket, karneváli ruhákat, hajkiegészítőket.

A korlátozások – és az edzőtermek bezárása után – egyre többen edzettek a szabadtérben, kezdtek el futni. Ez az eladási adatokon is látható, hiszen a legnépszerűbb tíz termék közük hét futócipő volt. Néhány modell és márka népszerűsége több száz, sőt bizonyos esetben ezer százalékkal nőtt.

Az utóbbi hetekben pedig megnőtt a ventilátorok (98 százalékos növekedés áprilishoz képest), a klímaberendezések (460 %) iránti kereslet. De a kerti bútorok (napágyak, napernyők, asztalok, székek, hintaszékek), a medencék is nagyon fogynak, ezekből több száz százalékkal többet vásárolnak, mint egy hónappal korábban. Korábban ezeket már márciusban megvették az emberek, ez most – a korlátozások fokozatos feloldása után – májusra tolódott. A Heuréka felhívja a figyelmet, hogy fokozottan figyeljünk az online vásárlásoknál, hiszen nagyon sok csaló oldal van, amely csak az ügyfelek pénzére hajt, a fizetés után nem szállítja ki az árut. Ezért csak megbízható boltokban vásároljunk, és fokozottan figyeljünk a biztonságra a fizetésnél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?