GALÉRIA: A fürdődivat történelme

GALÉRIA: A fürdődivat történelme

A fürdődivat történelmét mutatja be a múlt hétvégén nyílt bikinimúzeum Németországban.

A Bad Rappenau-i BikiniArt Museumban a látogatók a gyapjúból készült magasan zárt fürdőkosztümtől a nagyon apró kétrészesig megismerhetik a fürdőruhák több mint százéves múltját 1880-tól napjainkig. A bikini nemzetközi napján, vasárnap nyílt múzeumban 1500 négyzetméternyi kiállítóterület várja az érdeklődőket, ahol Alexander Ruscheinsky regensburgi vállalkozó mintegy 1200 darabos bikini- és fürdőruha-gyűjteményét mutatja be. A modern kétrészes fürdőruhát Louis Réard divattervező találta ki, először 1946-ban mutatta be. Kollekciójából 12 darab a múzeumban is megtekinthető. A bikini az emancipáció történelmének része, a nők önfelszabadításának eszköze is – mondta Reinhold Weinmann, a múzeum igazgatója. A fürdőruhadivatok bemutatása mellett multimédiás és zenei show-kat, történelmi plakátokat és műalkotásokat is láthatnak a látogatók. Udo Lindenberg zenész és Otto Waalkes komikus egy előadást is összeállított külön a múzeumlátogatóknak.

Valószínűleg közülünk nem sokan jutnak el a múzeumba, de egy kisebb bemutatót mi is tartunk. Nézzük, melyik modellt vennénk, vehetnénk fel!

Galéria

(MTI, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?