A rászorulókért dolgoznak

Az önkormányzat és a szervezet közösen újítja fel az épületet
GALÁNTA |

Az Üdvhadsereggel írt alá együttműködési szerződést a város polgármestere június végén. Az elmúlt időszak történései megmutatták, hogy valóban szükség van az ilyen munkára.

Az Üdvhadsereg egy 155 éve működő katonai szervezeti mintára felépített mozgalom. Tagjai a világ közel 130 országában fejtenek ki önkéntes munkát. Küldetésük az evangélium terjesztése, az emberek figyelmét a felebaráti szeretetre, az irgalmasságra irányítani felekezetre való tekintet nélkül. 

Segítő kezet nyújtanak

Szeretetakciókat szerveznek, szociális tevékenységet fejtenek ki például kórházakban, szülészeteken, egészségügyi központokban, gyermek- és nyugdíjasotthonokban, hajléktalanszállókon, reszocializációs intézetekben, de segítséget nyújtanak a természeti katasztrófa sújtotta vidékeken is. “Szlovákiában polgári társulásként működik a szervezet. Tagjai olyan személyek, akik segítő kezet nyújtanak másoknak. Vannak, akik egész hátralévő életükben igénylik a segítséget, de vannak olyanok is, akiknek csak rövidebb időre van szükségük segítségre, hogy egy gond, egy krízishelyzet után vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba. Sokszor előfordul, hogy aki korábban segítséget kapott az Üdvhadsereg tagjaitól, később maga is közéjük áll és segítséget nyújt másnak. A hadsereg központja Londonban van, Szlovákia Csehországgal és Hollandiával egy területhez tartozik, amelynek vezetője Hollandiában van. Azon belül Csehországgal alkot egy kisebb régiót, amelynek vezetője Prágában székel. Szlovákia négy városában, Pozsonyban, Detrekőcsütörtökben (Plavecký Štvrtok), Bazinban és Galántán működik a testület. Galántán a koronavírus-járvány idején vásárolt helyiséget a szervezet, hogy krízisközpontot nyithasson a hajléktalanoknak, valamint varrógépeket vásárolt a roma telepek lakóinak, hogy szájmaszkot varrhassanak maguknak, és ne kelljen másoktól várni a segítséget” - tájékoztatott Josef Konflíček, az Üdvhadsereg területi tisztje. 

Régebbi terv volt

A galántai Pátria nyugdíjasotthonban egy tíz fő befogadására alkalmas helyiség működött a hajléktalanoknak, amely azonban már kicsinek bizonyult. Mivel szükség volt a bántalmazott nők és gyermekeik befogadására is, az Üdvhadsereg a Pozsonyi utcában található épületét kezdte el felújítani, ahol hajléktalanszállót és anyaotthont alakítanak ki a várossal 25 fő számára. Galántán a felmérések alapján 20-25 hajléktalan él. Az épület tetőszerkezetének cseréjét és az épület bővítését a szervezet, a belső felújítást a város vállalta. A pozsonyi utcában álló épülethez kert is tartozik gyümölcsfákkal. Az Üdvhadsereg galántai szervezete rendszeresen szervez ruhagyűjtést rászorulók számára, ez azonban jelenleg az átalakítás miatt szünetel. A tervek szerint augusztustól lehet majd ismét ruhákat leadni az épületben. 

Fontos munkát végeznek

Peter Paška, a város polgármestere hosszú ideje szorgalmazta az együttműködést a szervezettel. “Az Üdvhadsereg ötéves tevékenykedése után a városban végre megkaptam a támogatást a képviselőktől, és sikerült aláírni az együttműködési szerződést at Üdvhadsereggel. A szervezet nagyon fontos munkát végez a bűnüldözés megelőzésében, illetve a lecsúszott, a társadalom peremére szorult személyek megsegítésében. A nemrég a városban történt támadás után, amikor egy édesanyát bántalmaztak a gyermeke szeme láttára, úgy vélem, a legfőbb ideje volt megtenni ezt a lépést” - fogalmazott Peter Paška, Galánta polgármestere. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?