Lemondott tisztségéről a Barsi múzeum új igazgatója

Barsi múzeum
Léva |

Roman Hradecký, a Barsi Múzeum idén május 11-én kinevezett igazgatója szerdán lemondott a tisztségéről, tájékoztatta a lakosokat Ján Krtík, Léva polgármestere a közösségi oldalán.

Több mint ezerszáz lévai és régióbeli lakos látta el kézjegyével azt a petíciót, melyben a megyei fenntartású Barsi Múzeum új igazgatójának a kinevezése ellen tiltakoztak. A megyei önkormányzat legutóbbi ülésén a testület úgy döntött, érvényes az új igazgató kinevezése, és marad a tisztségében. Ján Dano, a Barsi Múzeum leváltott igazgatója elmondta, utódja nem foglalta el a székét a kinevezését követően, ezért a fenntartó ideiglenesen őt bízta meg az intézmény vezetésével. A volt igazgató harminc éven át dolgozott a múzeumban és nehezményezte, hogy olyan személyt választottak az utódjának, akit Besztercebánya megye önkormányzata a jogi és a gazdasági előírások súlyos megsértése miatt leváltott a Közép-Szlovákiai Múzeum éléről. Tolnai Csaba, Léva alpolgármestere elmondta, az új igazgató végül csak június közepén lépett munkába.

A váratlan fordulat után várhatóan új versenypályázatot ír ki a megye erre a posztra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?