Színes és gazdag lesz a kulturális nyár Párkányban

Párkány
Párkány |

Koncertek, gyermekszínházi programok, agyagozó fesztivál, gyermek-autósmozi, szabadtéri vetítések, divatbemutató – többek közt ezt kínálja idén nyáron a párkányi kulturális nyár, amelyet a korzón és a platánfák alatt rendeznek meg.

Az idei kulturális nyár a Kuttyomfitty Társulat előadásával kezdődött, de júliusban és augusztusban hétfőnként este hétkor mindig lesznek gyermekszínházi előadások a korzón, magyar és szlovák nyelven is.

„A kicsiknek további programokat is szerveztünk, ezek közül kiemelném az immár harmadik alkalommal induló gyermek-autósmozit, ahol a lurkók kartonpapírból építhetnek saját autót és ezt ki is festhetik, díszíthetik, majd a »verdákból« nézhetik az esti mesefilmet a korzó szabadtéri színpadán, utána pedig hazavihetik a kocsit. Erre augusztus 10-én kerül sor a Sétálóutcán 19 órakor. A másik népszerű gyermekrendezvényünk augusztus 15-én lesz, mégpedig egy játékos interaktív délután, piknik a szülőkkel együtt, a kreatív, zenés Manó Fesztivált az Aranyalma Polgári Társulással rendezzük megˮ – mondta el lapunknak Júlia Ždˇárska, a Párkányi Városi Művelődési Központ igazgatója.

Ezen kívül a szabadtéri színpadon és a platánok alatt minden kedden koncerteknek örülhet a közönség. Főleg a párkányi előadókat részesítik előnyben, de olyan közismert művészek és zenészek is a városba látogatnak, mint például Gizka Oňová, Zsapka Attila, és a Petra Börner Band. 

A párkányi nyarat az Agyagvarázs című, nagyszabású fesztivállal zárják, az igazgatónő tájékoztatása szerint lesz agyagozás, modellezés, kézműveskedés és a fesztivál keretében rendezik meg a legjobb, legízletesebb házi rétesek kóstolója versenyét is, amelybe minden párkányi lakos benevezhet. Minden csütörtökön nagyobb zenei fellépésekre kerül sor a korzó szabadtéri színpadán, idén lesz egy rendhagyó előadás is, Roman Krško operaénekessel és egy cimbalomzenekarral. Utóbbi rendezvény nem a műsorfü-zetben meghirdetett időpontban lesz, hanem augusztus 14-én, pénteken, 20 órától. A nyár folyamán Párkányban fellép többek közt a Jóvilágvan zenekar, a Varjos zenekar, lesz egy zenés emlékest Zahovay Ernő párkányi zeneszerző emlékét felidézve, és idén is megrendezik a X. Forma Fest fesztivált, augusztus 6–8. között a régi kompkikötő területén. A korzón és a platánon tartott programok ingyenesek, de a járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani. 

A moziban idén nyáron minden nap kétszer vetítenek filmet, 18.30-kor a gyerekeknek, 20.30-tól a felnőtteknek. A szabadtéri színpadon hétfőnként zenés filmeket és filmmusicaleket tekinthetünk meg. A kulturális nyár programját a Párkány és Vidéke városi lapban is közlik, az újságban külön a műsorfüzetet is megtalálhatjuk. A műsorfüzet a kultúrházban, a moziban, a galériában és minden nyilvános téren elérhető. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?