Folytatják az érsekújvári kórház felújítását

Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet
Érsekújvár |

Egy időre leállították a koronavírus miatt az Oktató Kórház és Rendelőintézet felújítását, és számos óvintézkedést vezettek be. A kórház sajtóosztályának legutóbbi tájékoztatása szerint ismét engedélyezték a látogatást a fekvőbeteg részlegeken és július 1-jétől megnyitották a műtéti előkészítésre szakosodott rendelőt.

A műtéti beavatkozásra váró betegek előzetes időpontot egyeztethetnek a szakrendelő 035/6912836-os telefonszámán. Továbbra is csak arcvédő maszkban léphetnek be a kórházba a vizsgálatra érkező lakosok és a látogatók. A vörös zónát lebontották, a koronavírus-teszteket azonban továbbra is végzik az egészségügyi központ parkolójában lévő mobil-vizsgálóban kedden és csütörtökön 8-tól 9 óráig. A felújítási munkálatok miatt újabb változások történtek, a nőgyógyászati osztály jelenleg az épület hatodik emeletén működik a keleti blokkban, a szülőszobák a második emeleten vannak, az újszülött osztály a harmadik emeleten található. Az érsekújvári kórház európai uniós támogatásból 15 195 431,14 eurót kapott a felújításra. Ebből átépítési munkálatokra csaknem 6,6 millió eurót fordít az egészségügyi központ vezetése, és a fennmaradó összegből modern műszaki eszközöket vásárolnak. A kórház földszinti csarnokában lévő hirdetőtáblán is feltüntetik, hogy ideiglenesen melyik osztályt hová költöztették át.

Felújítják a tíz kórházi liftet, és a rekonstrukció utolsó szakaszában a villanyvezetékeket cserélik le fokozatosan minden egyes emeleten. Ezzel egyidejűleg valósulhat meg az egyes osztályokon a padlócsere, valamint a mennyezet felújítása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?