Fico: A Smer nem vesz részt a Kollár leváltása körüli cirkuszban

Robert Fico

A Smer elnöke cirkuszról és szégyenről beszélt Boris Kollárnak (Sme rodina) azzal a javaslatával kapcsolatban, amellyel ő maga kezdeményezte leváltását a parlament elnöki funkciójából. Kijelentette a Smer nem vesz részt ebben, nem szólalnak fel a vita során. Azt mondta, a képviselők szabadon szavazhatnak. Rámutatott, hogy szétesik a jogállamiság, amit szerinte a főügyészválasztásról szóló törvény módosítása is mutat.

„Nem veszünk részt ebben a cirkuszban, nem látunk okot arra, hogy bekapcsolódjunk a vitában" - mondta Fico, és hozzátette, a parlament elnökének diplomamunkája körüli helyzet zavarja őket a legkevésbé. Kollárt gengszternek nevezte, az újságíró meggyilkolásával gyanúsított személyhez fűződő kapcsolatáról beszélt, valamit arról, hogy tizenéves lányokkal folytatott viszonyt. Fico hozzátette, ha a képviselők úgy döntenek, hogy szavaznak, szabad kezet kapnak. Kijelentette, ha ő maga a szavazás mellett dönt, Kollár menesztését fogja támogatni.

Azt is megjegyezte, sajnálatos, hogy az abortuszra vagy az állatkínzásra vonatkozó jogszabályokról olyan komoly problémák terelik el a figyelmet, mint a pénzügyi és a gazdasági válság. „Ostobaságokkal foglalkozunk, amiket a kormánykoalíció képviselői tárnak elénk" - mondta.

Fico elismerte, szükség lehet a képviselői etikai kódex kérdésének újbóli megnyitására. „De azt nem tudom, erre a helyzetre megoldás lehet-e az etikai kódex" - mondta. Hozzátette, ha ésszerű szabálytervezetet dolgoznak ki, a Smer-SD kész támogatni.

Boris Susko (Smer), az alkotmányjogi bizottság tagja bírálta a főügyészségről szóló törvény javasolt módosítását. Kifogásolja, hogy a javaslatot nem vitatta meg az illetékes bizottság. Kritizálta a módosítás kiegészítéseit is. A javasolt változtatásokat elégteleneknek nevezte. Elmondása szerint ez nem oldja meg a főügyész leváltásának problémáját, sem a potenciális jelöltek körének szűkítését.

Fico az igazságszolgáltatásra gyakorolt nyomásról is beszélt. Hangsúlyozta, nem lehet, hogy az igazságszolgáltatás képviselői ki legyen téve a végrehajtó szervek vagy a sajtó nyomásának. Rámutatott a politikusok kijelentéseire, melyek a napokban jelentek meg a médiában a bírók egyes döntéseivel kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?