Tíz útvonalon 44 szezonális vonatot indít a ZZSK

ZSSK

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) idén nyáron 44 szezonális vonatot indít, összesen tíz útvonalon. Ezzel arra akarják ösztönözni az embereket, hogy a nyarat otthon élvezzék ki – tájékoztatott Tomáš Kováč, a társaság szóvivője. A vonatok szombattól (július 4.) szeptember 15-ig fognak közlekedni.

A nyári vonatok az Igló-Szepesváralja (Spišská Nová Ves – Spišské Podhradie), Eperjes-Ólubló (Prešov-Stará Ľubovňa), Kassa-Murány (Košice – Muráň), Kassa-Nagyszabos (Slavošovce), Kassa-Dobsina (Dobšiná), Eperjes-Besztercebánya, Kassa-Besztercebánya, Besztercebánya-Iglófehérhegy (Mlynky), Selmecbánya-Zólyom és Pozsony-Detrekőváralja (Plavecké Podhradie) vonalakon fognak közlekedni.

„Nagyon örülök az új szezonális vonatok elindításának, amelyek új turistacélpontokat segítenek láthatóvá tenni, és talán Szlovákia kevésbé ismert helyeit is. Azt akarjuk, hogy az emberek megismerhessék az ország régióit, és szerintem éppen ezek a vonatjáratok teszik lehetővé, hogy összekössük a kellemeset a hasznossal” – közölte Andrej Doležal (Sme rodina jelölt) közlekedés- és építésügyi miniszter, aki egyúttal mindenkit felszólított, hogy használja ki ezt a lehetőséget.

A vasúttársaság hozzátette: az új vonatjáratoknak köszönhetően a lakosok ellátogathatnak például a Szepesi várhoz (Spišský hrad) vagy Lubló várához (Ľubovniansky hrad), illetve a Szlovák Paradicsomba, a Murányi-fennsíkra, a Szlovák-karszthegységbe (Slovenský kras), a Vydrovo erdei skanzenbe és más olyan helyekre, amelyek rajta vannak az UNESCO listáján. A szezonális vonatjáratok elsősorban olyan területeket érintenek, amelyek alkalmasak a gyalogló- és a biciklitúrákra.

Filip Hlubocký, a ZSSK vezérigazgatója úgy véli, hogy Szlovákiában sok olyan hely van, amelyet érdemes megismerni. „Épp ilyenkor, mikor az új típusú koronavírus befolyásolja az életünket, a szlovákiai nyaralás mellett kellene döntenünk. Mi több, egy ilyen döntéssel mindannyian hozzájárulunk a gazdaság újraindításához” – tette hozzá Hlubocký.

A vasúttársaság továbbá arról tájékoztatott, hogy szombattól (július 4.) július 25-ig a Jégexpressz (Ľadový expres) is közlekedni fog. Ez a vonat július négy szombatján fog járni Kassa és Garamfő (Telgárt) között, a turistáknak pedig több lehetőségük is lesz arra, hogy kiéljék magukat: lehet csónakázni az imrikfalvi víztározónál (Palcmanská Maša), lovagolni a Szlovák Paradicsomban, de a Dobsinai-jégbarlangot (Dobšinská ľadová jaskyňa) is meg lehet látogatni. „Azok, akiknek több energiájuk van, a legendákkal övezett Király-hegyet (Kráľova hoľa) vagy a Holló-sziklát (Havrania skala) is megmászhatják” – zárta a vasúttársaság.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?