17 járási elnököt váltott le a Smer, júliusban tisztújító ülés lesz

robert fico
Pozsony |

A Smer leváltotta járási szervezeteinek 17 elnökét, közül mintegy 15-öt politikai okokból – közölte a csütörtöki sajtótájékoztatón Robert Fico, a párt elnöke. Fico szerint ezzel stabilizálódott a párt belső struktúrája.

A tisztújító ülésen, valószínűleg még júliusban, elnököt, alelnököket és ügyvezetőt választanak.

Fico azt mondta, az elnökségben határozottan erősebbnek kell lennie a regionális képviseletnek, és a fiatalok közül is akarnak alelnököket választani.

„Ahogy már jeleztem, kész tervünk van arra, mit tegyünk a Smer belső struktúrájának stabilizálásáért” – mondta Fico, és hozzátette, a párt csütörtökön, az elnökségi ülésen foglalkozott a személyi kérdésekkel. Elmondta, hogy a Smer 11 képviselőjének távozásáról is tárgyaltak, a helyzetet a kerületi és a járási struktúrák módosításával oldják meg. Elmondása szerint lojális embereket neveztek ki a járási szervezetek élére. „Nem tudunk együtt dolgozni azokkal, akik nem akarnak együttműködni a Smerrel” – mondta Fico, és hozzátette, a tisztújító közgyűlést július 17-re vagy 18-ra tervezik.

Fico ismét felszólította Peter Pellegrinit, hogy mondjon le a parlament alelnöki posztjáról. Bejelentette, tájékoztatta Boris Kollár házelnököt (Sme rodina), hogy a 11 képviselő pártból és a Smer klubjából való távozása után néhányuk elveszíti tagságát és bizottsági elnöki tisztségét. „Felkérem a parlament elnökét, hogy a következő, július 7-i ülés napirendjére vegye fel ezt a pontot” – mondta Fico.

Fico a múlt héten bejelentette, Marian Saloňt javasolja a Smer a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) ellenőrzőbizottságának elnöki posztjára Erik Tomáš helyére. Boris Susko váltaná Richard Rašit az összeférhetetlenségi bizottság élén és Peter Žiga helyett Martin Nemkyt javasolnák a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBU) határozatainak felülvizsgálatát végző bizottság vezetőjének. Pellegrini helyett Juraj Blanárt javasolják kinevezni a parlament alelnökévé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?