Emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Olaszországban

Olaszország

Huszonháromra emelkedett a halottak napi száma Olaszországban, így elérte a 34 767-t az olasz egészségügyi tárca kedd esti adatai szerint. A bergamói ügyészség vizsgálata rámutatott, hogy Lombardiában az első megbetegedések már novemberben megtörténtek.

A halottak száma ismét majdnem négyszeresére emelkedett a hétfői hat eset után, amely a járvány februári kezdete óta a legalacsonyabb halálozási adatnak számított. Az adatokat a polgári védelmi hatóság helyett már az egészségügyi tárca honlapja közli. A 23 halott kilenc tartomány között oszlik meg, tizenegy régióból nem jelentettek új halálesetet.

A halottakat is számolva 142 új fertőzöttet diagnosztizáltak a korábbi 126-hoz képest, ezzel a fertőzöttek száma elérte a 240 578-t. Az aktív fertőzöttek száma valamivel több mint 15 ezer, a gyógyultaké meghaladja a 190 ezret. Kórházban 1090 beteget kezelnek, intenzív osztályon 93-at.

Lombardiában 62 új fertőzöttet szűrtek, és négyen haltak meg, így a tartományban a halottak száma 16 ezer fölé emelkedett. A 10 milliós régióban már több mint egymillió fertőzöttet szűrtek.

Kétszázkilencvenheten vannak kórházban, negyvenketten intenzíven.

Az egészségügyi szakértők szerint az olaszországi járványadatok „stabilan csökkennek”. Hozzátették, hogy a halottak számának nullázódásában reménykednek. Kiemelték, hogy még vannak  gócpontok Olaszországban, de azok nem adnak okot aggodalomra.

A koronavírus lombardiai terjedésének körülményeit vizsgáló bergamói ügyészek nyilvánosságra hozták, hogy az egészségügyi adatok szerint a gócpontnak számító Arzano Lombardo és Nembro kórházaiban már novembertől legalább 110 fertőzött beteget kezeltek. Akkor nem tudták még, hogy a járványról van szó, de a mostani vizsgálat szerint az akkori „gyanús” tüdőgyulladásokat a Covid-19 okozta. Bergamo térségében hunytak el a legtöbben a járványban, több mint hatezren.

Cremona kórháza örömhírként közölte, hogy az utóbbi huszonnégy órában tizenöt csecsemő jött világra. A lombardiai kórház az utóbbi hónapokban arról vált ismertté, hogy több százan haltak meg ott koronavírusban és szövődményeiben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?