Bernd Storck: Ma kiderül, hol tartunk a Slovanhoz képest

Ramírez

Ma este (20.00) a DAC labdarúgócsapata a nagy rivális Slovant fogadja a Fortuna Liga rájátszásának 3. fordulójában. A dunaszerdahelyi csapat a Rózsahegyen elszenvedett kupakudarc után győzelemmel engesztelné ki a szurkolóit, akik immár a MOL Arénában drukkolhatnak a sárga-kékeknek.
 

A DAC múlt szerdán a Ružomberok ellen 3:0-s vereséget szenvedett a Slovnaft Cup elődöntőjének visszavágóján, így 4:1-es összesítéssel kiesett a kupából. A mérkőzés után Kalmár Zsolt szavakat keresve, szomorúan nyilatkozott. „Csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk, hogy nem jutottunk be a kupadöntőbe. Reméljük, hogy a fennmaradó három bajnoki mérkőzést megnyerjük, és jó szájízzel tudjuk befejezni a bajnokságot – mondta a csapatkapitány. Majd a klub hivatalos honlapjának már röviden beszélt a Slovan elleni fellépésről is. – Biztosan jó meccs lesz, hiszen mindkét csapat támadó felfogásban fog pályára lépni. A Slovan elleni összecsapás mindig egy nagy rangadó, amelyen a szurkolókért fogunk futballozni, hiszen győzelemmel szeretnénk örömet szerezni nekik. Ki akarjuk őket engesztelni a kupából való kiesésünkért.” 


Természetesen Bernd Storck sem mehetett el szó nélkül a mai rangadó mellett: „Eddig sikeresek vagyunk a rájátszásban, uraljuk a meccseket és sok gólt szerzünk. Meglátjuk, mennyire vagyunk versenyképesek a Slovannal szemben. Érdekes lesz figyelni a játékosaimat, ahogy a legjobb szlovákiai együttes ellen mérkőznek. Örülök, hogy megütközünk velük, hiszen így jobban megtudhatom, mit kell tennünk ellenük a következő szezonban.” 


A német mester reagált Ján Kozák, a Slovan edzőjének azon kijelentésére is, miszerint a csapatának nincs megfelelő kihívója a bajnokságban. „Ha megnézzük az utolsó mérkőzésük eredményét, továbbá a második és a harmadik helyezett közötti különbséget, akkor láthatjuk, hogy teljesen igaza van. Ha összehasonlítjuk a játékoskereteket, nyilvánvaló, hogy a mi csapatunk fiatal és fejlődőképes, a pozsonyiaknál pedig több tapasztaltabb futballista is található. A Slovannak nagyjából 25, ugyanolyan minőséget képviselő futballistája van, mi pedig 12-13 remek futballistával rendelkezünk. A többiek fiatalok, fejlődőképesek, akiknek meg kell adni a lehetőséget. A jelenlegi pontbeli különbség alapján igazat kell adni a Slovan vezetőedzőjének, ám ami a játékstílust illeti, szerdán kiderül, hol tartunk hozzájuk képest. Jó dolog, hogy hatezer szurkoló kijöhet a meccsre. Ami a jövőt illeti, nagyon magabiztos vagyok, és már a jövő idényre egy rendkívül erős gárdát akarunk felépíteni, hogy csökkentsük az idei szezonban tapasztalt minőségbeli különbséget. Talán esélyünk van közel férkőzni az ország legjobb csapatához.”


Simic és Čmelík nélkül
Az biztos, hogy a Slovan ellen már nem lesz ott a pályán, sem a keretben a szlovák Lukáš Čmelík és a horvát Lorenco Simic. 
Čmelík szerződése lejárt a sárga-kékeknél, a továbbiakban pedig már nem számol vele a klub. A 24 éves támadó, aki 2017-ben a zsolnai csapattól érkezett a csallóközi klubba, összesen 39 mérkőzésen lépett pályára sárga-kék mezben. Ezeken 3 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez.


A horvát védő pedig ez év elején a genovai Sampdoria együttesétől érkezett kölcsönjátékra Dunaszerdahelyre. Simic négy bajnoki és három kupatalálkozón lépett pályára a DAC színeiben. 


Immár szurkolók előtt
A két csapat legutóbbi öt bajnoki meccsén három Slovan-siker mellett a DAC kétszer tudott győzni. 
A MOL Arénában legutoljára az elmúlt év szeptemberében csaptak össze a felek, akkor a hazaiak emlékezetes meccsen 5:2-re legyőzték a fővárosiakat. Eric Davis büntetőből kezdte meg a gólgyártást, betalált Vida Kristopher és Andrej Fábry. Eric Ramírez pedig duplázni tudott. A másik oldalon Sporar – szintén büntetőből volt eredményes – mellett Abena lőtt gólt.
December 7-én az alapszakaszban másodszor is találkoztak a csapatok, akkor a Slovan Sporar és Rabiu góljával 2:0-ra legyőzte a dunaszerdahelyieket. Azt a mérkőzést több mint 8500 szurkoló látta. Ha ennyien nem is lehetnek még jelen a mai 90 percen, de a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésének köszönhetően a MOL Aréna felét megtölthetik a nézők, ami körülbelül 6000 szurkolót jelenthet.

A 20.00-kor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti az M4 SPORT és az Orange Sport. ⋌(mgy, dac1904.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?