Szabadlábon védekezhet az a dunaszerdahelyi járásbeli férfi, aki megpróbált elégetni egy szlovák zászlót

.

A Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) bírója úgy döntött, hogy nem rendeli el a Dunaszerdahelyi járásból származó I. J. előzetes letartóztatását. A férfi ellen szélsőséges tartalmak terjesztésének többszörös bűncselekménye miatt indult eljárás.

A bíróság elegendőnek ítélte a terhelt írásbeli ígéretét, elrendelte ugyanakkor a pártfogó felügyeletet. I. J. így szabadlábon védekezhet.

A bíró megtiltotta a terheltnek, hogy külföldre utazzon, valamint azt is, hogy nyilvános sportrendezvényeken vegyen részt. A döntés jogerős, sem az ügyész, sem a terhelt nem fellebbezett.

A rendőrség hétfőn indított eljárást I. J. ellen nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás és az alapvető szabadságjogok felszámolására irányuló mozgalmak iránti szimpátia kifejezésének bűncselekménye, továbbá garázdaság és szélsőséges csoportokhoz köthető tárgyak és egyéb tartalmak tárolásának bűncselekménye ügyében.

Ugyanezen személyt a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója már 2019 szeptemberében is meggyanúsította szélsőséges bűncselekmények elkövetésével, miután Budapesten, a Magyarország – Szlovákia futballmérkőzésen megpróbált elégetni egy szlovák zászlót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?