Júliustól ismét látogatható a füleki vár és a honismereti múzeum

füleki vár

Július 1-től ismét látogatható a Losonci járásan található füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum. Mindkét intézmény fenntartója a Füleki Vármúzeum.

Titton Viktória, a vármúzeum igazgatónője elmondta: a vár a szokott időben lesz nyitva. Október végéig naponta 10:00 és 18:00 óra között, november 1-től 15-ig pedig 8:00 és 16:00 óra között várják a látogatókat.

Az idei év újdonságai között az igazgatónő többek között a régészeti tanösvényt és a kézművesházat említette. Ez utóbbi a hagyományos mesterségek bemutatására és alkotóműhelyek rendezésére szolgál. Az alsó udvarban található, tetővel ellátott körbástyában információs paneleket helyeztek el, ezek a várakról és a környék látnivalóiról közölnek érdekességeket.

Az igazgatónő elmondása szerint a felsorolt fejlesztésekre a „Határon és korokon átívelő kulturális örökség bemutatása a történelmi Nógrád területén” című Interreg-projekten keresztül szereztek támogatást. Ebből finanszírozták az alsó vár területén található nagykapacitású parkoló kiépítését, valamint az információs pont kialakítását is a városi erődítmény utolsó megmaradt bástyájában.

Az idei szezon további újdonsága a helyi ferences kolostorban berendezett kiállítás, amely az épület és a rend történetét mutatja be. A várba váltott belépővel ez a kiállítás is megtekinthető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?