Telkeket mérnek ki fiatal családoknak

Új utcát nyitnak
NÁDSZEG |

Építkezési telkek kimérésével szeretnék megfiatalítani a falut. Az érdeklődés nagy, ezért pontrendszer alapján választják ki az igénylőket.

 

A falu szélén, Úrföld felé haladva egy új utcarészt terveznek nyitni Nádszegen. Kacz Éva polgármester elmondta, hét és fél áras telkeket mérnek ki, összesen tizenöt parcellát. “Nagyon nagy az érdeklődés, már negyven kérvény érkezett a községi hivatalba. Szerencsére helyiek érdeklődnek, nem idegenek akarnak beköltözni a faluba. Pályázatot szeretnénk kiírni, az alapján fogjuk eldönteni, ki kaphat telket” - fogalmazott a polgármester. A pályázat legfontosabb kritériumai például, hogy a kérvényező nádszegi legyen, családos és házas. “Pontrendszerre van felépítve az igénylők kiválasztása. Felállítunk tíz kritériumot, amelyek számunkra fontosak. Mindegyik teljesítéséért bizonyos számú pont jár, majd az összpontszám alapján dől el, ki kaphatja meg a telket. Azért soroltuk a kritériumok közé azt, hogy házas és családos legyen az érdeklődő, mert gondolnunk kell az óvoda, iskola jövőjére, a falu fennmaradására, illetve az elöregedés lassítására. További kritérium még, hogy ne lehessen összenyitni a telkeket, hogy két éven belül elkezdjék az építkezést, és hogy bizonyos korhatáron belül legyen a kérvényező” - fejtette ki Kacz Éva. Mint elmondta, ez nem jelenti azt, hogy csak nádszegiek kaphatnak telket, mert lehet, hogy ennek a kritériumnak nem felel meg az igénylő, de egy másik kritériumot maximálisan teljesít. A lényeges tehát az elért összpontszám lesz, amely alapján kialakul majd egy sorrend a kérvényzők között. A polgármester szerint így a legigazságosabb és legátláthatóbb a kérvények kiválasztása. Hozzátette, a község nem akar nyerészkedni rajta, tehát a telkek árát az szerint szabják majd meg, hogy mennyibe kerül az út kiépítése. Jelenleg az engedélyeztetés zajlik, a telkek kimérése jövőre lesz aktuális. “Fontos, hogy tavaly ügyesen megreformáltuk a pénzügyeinket, így nem kell hitelt felvenni, saját forrásból meg tudjuk valósítani ezt a projektet” - egészítette ki Kacz Éva.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?