Mikor utazhatunk vonattal Magyarországra?

A MÁV tájékoztatása szerint július második hetében indulhat csak újra a forgalom, várhatóan ezt követően indulnak el a nemzetközi járatok

Bár már elindult a nemzetközi vonatközlekedés, Ausztria, Csehország, Lengyelország felé már egyre több vonat közlekedik, de még nem teljes a lista – a számunkra egyik legfontosabb célállomásra, Magyarországra továbbra sem tudunk vonattal utazni. Pontosabban, ha vasúton szeretnénk például Budapestre menni, akkor azt az eddigi közvetlen járatok helyett megannyi csatlakozással tudjuk csak megoldani. Igaz, Kassa és Budapest között július elsejétől már megindul a nemzetközi vonatforgalom.

A közvetlen kapcsolatot biztosító, Pozsony–Érsekújvár–Párkány–Szob–Budapest vonal Szob–Nagymaros szakaszán a múlt heti viharok, esőzések olyan kárt okoztak (sár borítja a síneket), hogy azok helyreállítása még legalább két hetet vesz igénybe, és a forgalom megindulása után is az első napokban csak egy pályán közlekedhetnek a vonatok.

A MÁV tájékoztatása szerint július második hetében indulhat csak újra a forgalom, várhatóan ezt követően indulnak el a nemzetközi járatok. Jelenleg, ha Budapestre szeretnénk utazni, azt csak több átszállással tudjuk megoldani, így jelentősen nő a menetidő, és a jegy ára is többe kerül, mint a retúrjegy Pozsony–Budapest között (ami jelenleg 20 euró). Az opciók: Pozsonyból Újvárba, majd onnan Komáromba, átsétálni, áttaxizni a hídon, és folytatni az utazást Komáromból Budapestre. De akár a Pozsony-Párkány, majd Esztergom-Budapest is megoldás lehet, igaz, ez esetben is át kell szállni Újvárban is, mert az EC vonatok csak Újvárig mennek.

A másik lehetőség egy Pozsony– Bécs, majd Bécs–Budapest vonal. Bár a vonatok még nem indultak el, a nemzetközi autóbusz-közlekedés már igénybe vehető, így aki Pozsonyból a magyar fővárosba szeretne utazni, az igénybe veheti a sárga buszok (RegioJet), a Slovak Lines vagy a Flixbus társaságok menetrend szerinti járatait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?