Lemondott Praženková, a Bírói Tanács elnöke

Lenka Praženková
Pozsony |

Lenka Praženková, a Bírói Tanács elnöke kedden lemondott a hivataláról arra hivatkozva, hogy nem élvezi a tagok többségének támogatását. Az új elnököt a jelenlegi tanácstagok választhatják meg. A tanácsot ideiglenesen Eva Mišíková vezeti. Erről a Bírói Tanács a honlapján tájékoztatott kedden.

Praženková az állásfoglalásában visszautasította, hogy személy szerint ő lenne a felelős az igazságszolgáltatás jelenlegi állapotáért. Úgy véli, a mostani helyzethez olyan problémák vezettek, amelyek már régóta fennállnak. Elismerte ugyanakkor, hogy a közbizalmat leginkább a 2019 augusztusa óta történt események és a közelmúltban nyilvánosságra jutott információk ingatták meg.

Praženková bízik benne, hogy a Bírói Tanács egy új vezető irányítása alatt hatékony lesz, és képes lesz visszaállítani a bíróságokba vetett közbizalmat. Reméli, hogy a tanács is visszakapja a méltó helyét a társadalomban.

Korábban a Bírói Tanács hat tagja indítványozta Praženková leváltását. Az eljárásra hétfőn, június 29-én került volna sor. A tanácstagok többszörös kötelességmulasztás miatt akarták leváltani az elnöknőt. Azt állítják, hogy Praženková további elnöksége rontaná az igazságszolgáltatás hitelességét és jó hírnevét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?