Dekoratív kiegészítők a lakásban

dekor

A lakberendezésben elengedhetetlen, hogy a nagyobb tárgyainkhoz, bútorainkhoz megfelelő dekorációs tárgyakat, kiegészítőket válasszunk. Így érhetjük el a megálmodott, egységes összképet.

Faliórák, képek, plasztikák, kerámiafigurák, vázák, mécsestartók, szobai csobogók és ezernyi más apró kellék közül a megfelelőket választva igazi otthonná varázsoljuk lakásunkat.

A lakásdekoráció az, amitől egy hely otthonná válik. Hiába kiváló az elrendezés, szépek a falak, jók a nyílászárók, dekorációk nélkül nem lesz karaktere a lakásnak. Az apróságoktól mentes lakás steril és személytelen, és a saját stílus érvényesítése nélkül mi sem fogjuk jól érezni magunkat benne.

Stílusos dekorációk

Talán már mindenki volt úgy, hogy elment valahova vendégségbe, ahol jól érezte magát, és a lakás is szép volt, mégis mintha valami hiányzott volna. Ez a valami a stílus, amit az apró lakásdekorációs elemek teremtenek meg a helyiségben. Egy falikép, egy ajtókitámasztó vagy egy gyertya kis dolognak tűnhet, ám nagyon sokat hozzáad ahhoz, hogy a lakásban a melegség érzete kialakuljon.

Dekorációk nélküli lakásban is lehet élni, de megtörténhet, hogy a hangulatunk fogja megsínyleni. Egy stresszes nap után az sem biztos, hogy a jellegtelen lakásban oldódni fog a feszültségünk, és a pihenés kellő felüdülést hoz számunkra.

Hódít a vintage!

A vintage, vagyis a régies stílusirányzat népszerűsége nem véletlenül nőtt meg az utóbbi időben. A napi munkahelyi hajtás után, a pörgős hétköznapokból egy olyan helyre szeretnénk menekülni, ahol regenerálódhatunk, megújulhatunk. Ez a hely pedig az otthonunk, ahol a lakásdekorációk ezt a célt kifejezetten támogatják: egy lakás, ahol van helyük az emlékeknek, a nagyi receptkönyvének vagy egy megkopott, elődöktől örökölt asztali dísznek is.

A vintage stílus megengedi, hogy a lakásdekorációs elemek között eredeti változatukban legyenek jelen a személyes tárgyaink. Egy DIY, vagyis saját készítésű képkeret mellett jól mutat akár egy webshopból rendelt régies lakásdekor is. Ha ezt az irányzatot választjuk, nyugodtan kitehetjük a magunk gyártotta díszeket is.

A vintage szó jelentése régi hatású, valami a múltból. Vagyis, ha egy régi családi emléket szeretnénk elhelyezni a nappaliban, az a vintage szabályai szerint gond nélkül lehetséges.

Vidéki stílus természetes elemekkel

A vintage-hez hasonlóan megengedő lakásdekorációs irányzat a vidéki (country) stílus is, bár itt nem a régies hatástól lesz otthonos a környezet, hanem attól, hogy a természetes elemek dominálnak benne. Egy régies tömörfa asztalka vagy egy komód, rajta egy fonott gyümölcsös kosárkával, kancsóba állított mezei virágokkal máris vidékiessé teszi a lakást.

A vidéki hangulathoz a kevésbé pörgős, a város zajától, a stresszes hétköznapoktól mentes életet társítjuk, amire ma rengetegen vágynak. Ezért is vált a vintage mellett népszerűvé ez az irányzat.

Milyen az, ami rusztikus?

A rusztikus stílust a durván megmunkált felületek jellemzik. Fő ismérvei a tömörfából készült időtálló bútorok, a természetes alapanyagok használata. A burkolatok téglából, mészkőből vagy fából készülnek, így színeikben is a natúr és a pasztell jellemzőek. Gyakran találkozhatunk egy rusztikus konyhában nyitott kandallóval, kovácsoltvas lámpákkal, porcelán kiegészítőkkel. Kedvelt dekorációk lehetnek a horgolt csipkék, a régi használati tárgyak és a népi motívumok.

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?