Kočner: Tóth saját elhatározásból szervezte meg az újságírók megfigyelését

Marián Kočner

Peter Tóth önként, saját elhatározásból szervezte meg az újságírók megfigyelését, a Threema-üzeneteket pedig utólag egészítették ki. Ezt Marian Kočner vádlott jelentette ki a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt. 

Pénteken folytatódott a Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében indított per. A vádlottat Vladimír Turan speciális ügyész hallgatja ki.

„A Threema nem hiteles” – válaszolta az ügyész több kérdésére is a vádlott, aki egyszersmind cáfolta, hogy Tóthnak elküldte volna Kuciak nagymácsédi címét.

Azt is tagadta, hogy az újságíró-gyilkosság napján Tóthnak a csapat tevékenységének felfüggesztéséről írt volna.

Marian Kočner állítja: Tóth saját elhatározásból szervezte meg a megfigyelő kommandót, mert még nála is jobban utálta az újságírókat. A vádlott saját bevallása szerint 2017 augusztusa és decembere között 10-12 ezer euróval támogatta az újságírókról szóló információk gyűjtését. Az így nyert adatokat, melyeket egy pendrive-on találtak meg, állítólag sosem látta, mert nincs számítógépe, soha nem is volt.

Azzal kapcsolatban, hogy egy telefonbeszélgetés során azt mondta Kuciaknak: különös figyelmet fog rá fordítani, Marian Kočner kijelentette, hogy ezt csak felindultságában mondta. A „különös figyelmen” állítása szerint azt értette, hogy a portálján elemezni fogja a cikkeit.

Turan szóba hozta a Marian Kočner és Norbert Bödör nyitrai vállalkozó közti kommunikációt is, melyben a vádlott állítólag átvilágításokat kért Bödörtől.

„Bödör úr soha nem tett nekem szívességet” – reagált Marian Kočner. Azt elismerte, hogy ismerték egymást.

Turan Marian Kočnertól a kihallgatás elején megkérdezte, mióta ismeri Alena Zsuzsovát. Azt válaszolta, hogy talán 2012-től. Az egyedülálló anya állítólag segítséget kért tőle.

Kočner saját bevallása szerint több nőt is támogatott, a gyerekeiket pedig a saját keresztgyerekeinek tekintette.

Ružena Sabová, a szenátus elnöke azt kérdezte a vádlottól, hogy mióta pénzelte Alena Zsuzsová lányát. A vádlott azt válaszolta, hogy az elmúlt három-négy évben havi 1000 eurót küldött neki. Emellett Alena Zsuzsová és a lánya kirándulásait is finanszírozta.

A kihallgatás előtt Marek Para, Kočner ügyvédje egy új bizonyítékot terjesztett elő, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) operatív jelentését, mely szerint a NAKA 2019 novemberében, vagyis hetekkel a Marian Kočner és társai elleni vádemelés után még mindig foglalkozott a Kuciak-gyilkosság alternatív verzióival is. „A rendőrség Ján Kuciak és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával összefüggésben más lehetőségeket is vizsgál, ezek a szálak feltételezésem szerint Nagymegyer térségébe vezetnek” – mondta ezzel kapcsolatban Marian Kočner

A vád szerint Marian Kočner rendelte meg az újságíró-gyilkosságot, aki azért akart bosszút állni, mert Kuciak a gazdasági jellegű bűncselekményeiről cikkezett. A további vádlottak Miroslav Marček, akit már nem jogerősen elítéltek, továbbá Tomáš Szabó és Alena Zsuzsová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?