Hatékony megoldás a repülő és mászó rovarokkal szemben

kártevő

A kertben a hangyák sok rovart elpusztíthatnak, viszont a lakásban például nem igazán látjuk szívesen. Csakúgy, mint az összes többi mászó- vagy repülő rovart sem.

A hangyákról tudjuk, hogy szorgos állatok, lakóhelyeik a fészkek. A fészkek az egyes fajok szerint nagyon különböző alkotásúak. A fészek építésmódja a külső körülmények szerint változik, hiszen a hangyák nagyon jól tudnak a környezethez alkalmazkodni. A nagyon népes hangyacsaládnak nem elegendő egy fészek, hanem a főfészek közelében mellékfészkeket épít, ahonnan utak vezetnek a központba. Az utakon azután rendszeres és állandó járatok vonulnak. Vannak kóborló hangyanépségek, amelyeknek nincs állandó otthonuk, hanem hol itt, hol ott ütik fel ideiglenes tanyájukat.

A hangyák tápláléka fajok szerint nagyon különböző, többnyire állati vagy növényi eredetű anyagokból áll. Némelyik faj a vadászatot kedveli, és egyesült erővel, termetükhöz képest óriási hernyókat és rovarokat fognak meg, amelyeknek puha részeit elfogyasztják. A vörös erdei hangyák azért rendkívül hasznosak, mert fészkük környékén minden káros rovart elpusztítanak, és ezt oly alaposan végzik, hogy a hangyaboly közelében álló fákat a rovarkároktól teljesen megmentik.

Nagyon kedvelik a cukortartalmú, édes anyagokat. Ezért gyakran fákon is látjuk őket, különösen ott, ahol megjelennek a levéltetvek. A hangyák így előre jelzik a levéltetvek megjelenését, és figyelmeztető jelül szolgálnak, hogy ott érdemes felkészülni a levéltetvek elleni védelemre.

A hangyák a levéltetveket masszírozzák, hogy mézharmatot válasszanak ki, amit a hangyák megesznek, viszont ez azzal jár, hogy a tetvek sokkal jobban szívják a leveleket. Viszont az is előfordul, hogy a nőstényeket elragadják, és más növényre cipelik, amivel fokozzák nem csak a tetvek szaporodását, hanem az általuk terjesztett vírusos betegség terjedését is.

A gazdák, kerttualjdonosok a földben kialakított fészkeknek sem örülnek, hiszen a furatokkal kárt tehetnek a termesztett növényekben. Ahol már nem kívánatossá válik a hangyák jelenléte, ott már rovarölő szert szükséges bevetni. Körültekintően kell azonban bánni a permetszerrel, mert csak azok az egyedek pusztulnak el, amelyeket ér a permetlé, ezért sokszor többszöri kezelés szükséges.

A háziasszonyok sem nézik jó szemmel a hangyák jelenlétet a lakásban, sem pedig az udvaron. Nincs ez másként egyéb más kültéri, vagy beltéri területtel sem. Kiváló vegyszeres védekezésnek minősül velük szemben a Fastion rovarölő, amely hosszantartó hatást biztosít a hangyákkal szemben. Granulált formában kapható, amely megkönnyíti a kezelést. Ez a készítmény egy olyan kivonattal-hatóanyaggal rendelkezik, amelyet speciálisan a hangyák elleni védelemre találtak ki.

A szúnyogok, legyek zavaró hatását senkinek nem kell bemutatni. Ugyanígy nem kedveljük a többi mászó és repülő kártevőt sem. A molyok, svábok, poloskák és bolhák ellen ráadásul nagyon lehet a védekezés. Az EXIT WP egy olyan készítmény, amellyel hatékonyan fel lehet venni a harcot nem csak a mászó, hanem a repülő kártevőkkel szemben is. Hatóanyaga a pyretroid családból származik, fertőtleníthetők vele ipari létesítmények, lakások és családi házak, udvarok, nyilvános helyiségek, éttermek, szállodák, kórházak, raktárak, gyárak, mezőgazdasági helyiségek, istállók, kertek, stb. Az EXIT WP vízben oldódó készítmény, amelyet permet formájában juttatunk ki a kezelendő felületre.

Bővebb info: 

02/45649580

obchod@floraservis.sk

www.floraservis.sk

e-shop: www.postreky.sk

-r-

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?