Ma kezdődik a Tündérkert Művészeti Fesztivál

Tündérkert
Dunaszerdahely |

Ma kezdődik a Tündérkert Művészeti Fesztivál, az első nyári rendezvény a városban. A művelődési központban és a Városi Szabadidőparkban tartják meg a programokat.

Nem hiúsította meg a koronavírus a nyár első kulturális rendezvényét. A tervezett háromnapos helyett azonban kétnaposra rövidült a fesztivál, ma a vmk-ban, vasárnap a Városi Szabadidőparkba várják az érdeklődőket.

Antal Ágota szervező azt mondja, hogy a harmadik napra tervezett programokat az év végéig megvalósítják.

„Az motivált leginkább a szervezésben, hogy így is támogassuk a művészeket, ők ugyanis azok közé tartoznak, akiket a leginkább sújtott a kialakult helyzet.  A biztos megélhetés hajszolása helyett arra tették fel az életüket, hogy a színpadra állva bemutassák a tehetségüket” – nyilatkozta Antal Ágota.

Ma este 18.30-tól Gubás Gabi Polcz Alaine életét bemutató önálló estjét láthatja a közönség a vmk-ban. 20.30-tól az Itt és most improvizációs esttel folytatódik a program. Czajlik József játékmester vezetésével Molnár Xénia, Gál Tamás, Olasz István, Laboda Róbert és Ollé Erik áll színpadra. Az érdeklődőknek a létszámkorlátozások miatt a közösségi portálon kell jelezni, hogy részt vesznek az eseményen.

„A benti rendezvényeken betartható a limit, a kinti helyszínen, a Szabadidőparkban pedig folyamatosan változik a vendégek száma. Mindenki saját felelősségére érkezik, és kérjük őket, hogy betartsák az előírásokat. A kinti helyszíneken ajánlások vannak érvényben a maszkviseléssel kapcsolatban, a szabad gyülekezés nem tiltott” – fogalmazott a szervező, aki azt kéri a résztvevőktől, hogy viselkedjenek felelősségteljesen.

A rendezvény második napján, vasárnap visszatér a Városi Szabadidőparkba a Tündérkert. Reggel 9-kor 108 napüdvözlettel köszöntik a fényt a jóga világnapján. Délután 3-tól kreatív foglalkozások és táncház is lesz, fellép a Gézengúzok bábcsoport és a Csallóközi Gyermek Néptáncegyüttes csoportjai. 18.00-kor a La La Land zenekar játszik a gyerekeknek, 19.30-tól a Csallóközi Néptáncegyüttes és a Pósfa zenekar áll színpadra. Az esti rituális tűzgyújtást utáni Rendhagyó Prímástalálkozón Lakatos Róbert koncertmester vezényletével együtt zenél majd Pál István Szalonna, Vizeli Balázs, Balogh Kálmán, Bede Péter, Doór Róbert, Mester László, énekel Herczku Ágnes és Korpás Éva. A zenei kavalkád után hagyományosan tűzugrással zárul a fesztivál. Antal Ágota hangsúlyozta, hogy a Tündérkert nem tömegrendezvény, és nem is az a célja, hogy többezres közönséget toborozzon. „Mindig a kultúrát akartam kiszolgálni, nem a közönséget, mégis évről évre nő az érdeklődés” – zárta a szervező.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?