Kružliak és Divkovic is nehéz elődöntőre számít

DAC Eric Davis

Ma (18.00) a DAC labdarúgócsapata a Slovnaft Cup elődöntőjének első mérkőzésén a rózsahegyieket fogadja a MOL Arénában. 

A dunaszerdahelyiek jól hangoltak az elődöntőre, hiszen szombaton a bajnokság rájátszásának első fordulójában 5:0-ra győzték le a nagymihályiakat. A DAC horvát támadója, Marko Divkovic mesterhármast ért el a mérkőzésen. 
„Vezetőedzőnk tempós játékot vár el tőlünk. Nem vagyunk még százszázalékosan felkészülve az általa kért játékra, de szerdán a Ružomberok ellen már jobb lesz a teljesítmény. A szombati győzelem jó kiindulási pont a szerdai kupacsata előtt, hiszen jól futballoztunk és sok gólt lőttünk. Nehéz mérkőzés lesz, de szerintem sikeresek leszünk” – mondta még a szombati bajnoki után a 21 éves támadó.


Azonban a sárga-kékeknek nincs könnyű dolguk, hiszen ebben a szezonban a bajnokságban még egyszer sem tudták legyőzni a rózsahegyieket. A két csapat először a 9. fordulóban találkozott egymással a MOL Arénában, ahonnét nagy meglepetésre a vendégek távoztak a három ponttal (0:1). A visszavágóra a 20. fordulóban került sor, amikor 0:0-s döntetlent játszottak egymással a csapatok.


Ennek ellenére a DAC előtt csakis a döntő, és a kupa elhódítása lebeg. Ezt hangsúlyozták a játékosok még a téli felkészülés megkezdésekor, és ezt emelte ki Bernd Storck is a bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Így nem csoda, hogy a dunaszerdahelyiek védője, Dominik Kružliak is erre összpontosít.


„A célunk, hogy bejussunk a döntőbe, és megküzdhessünk a trófeáért. A rózsahegyi csapat védelme jól szervezett, a támadóik pedig veszélyesek elöl. Türelmesnek kell lennünk, de arra kell törekednünk, hogy eljussunk az ellenfél tizenhatosába, és ott hatékonyak legyünk. Nehéz két meccsre számítok” – mondta Kružliak, aki a Ružomberok csapatából igazolt Dunaszerdahelyre. 
„Nagyszerűen kezdték a rájátszást. Új edző érkezet hozzájukt, a csapatban új energia van. Ezt érezni lehetett a nagymihályiak elleni mérkőzés összefoglalójából. De minden erőnkkel azon leszünk, hogy megfékezzük ezt a nagy eufóriát, ami most Dunaszerdahelyen van” – nyilatkozta a Ružomberok edzője, Ján Haspra. A vendégek keretének tagja a csallóközi Almási László is, aki egykor a DAC csapatában futballozott. 


A másik elődöntőben kedden Slovan–Zlaté Moravce mérkőzést rendeztek, amely lapzártánk után ért véget. 
A visszavágóra egy hét múlva kerül sor. A döntőt pedig július 8-án rendezik Pozsonyban a Nemzeti Stadionban. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?