Kórházba vitték az ukrán elnök koronavírusos feleségét

Olena Zelenszka

Kórházba vitték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségét, akiről a múlt héten derült ki, hogy koronavírussal fertőződött meg – közölte kedden az ukrán elnök hivatala.

Olena Zelenszkánál a közlemény szerint a fertőzés szövődményeként kétoldali, közepes súlyosságú tüdőgyulladás lépett fel. Állapota stabil, lélegeztetést nem igényel.

Az egyik kijevi kórházban ápolják elszigetelve, de az elnöki iroda nem árulta el, melyik egészségügyi intézményben.

A közlemény szerint az államfőn és két gyermekükön hétfőn végeztek el újabb PCR-tesztet, mindhármuk eredménye negatív lett.

Június 12-én derült ki Zelenszkij feleségéről, hogy PCR-tesztje pozitív lett koronavírusra. Olena Zelenszka ezt aznap maga hozta nyilvánosságra közösségi oldalakon, majd a hírt az elnöki iroda is megerősítette. „Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket” – írta akkor az Instagramon.

Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor fertőződhetett meg. A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra vonatkozó szabályokat és az egészségügyi minisztériumnak a fertőzés elleni védekezésre vonatkozó ajánlásait, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál Julija Mendelre, az elnök sajtótitkárára hivatkozva azt írta: miután koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a feleségénél, Zelenszkij minimálisra csökkentette azok körét, akikkel személyesen tanácskozik hivatalában, a többiekkel telefonon és online érintkezik, az e hétre tervezett vidéki utazásait pedig lemondta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?