Újra beindult az élet a kassai repülőtéren

Az első utasok
Kassa |

A három hónapnyi teljes leállás után tegnap délután landolt a kassai repülőtéren az első személyszállító repülőgép. A Prágából érkező Czech Airlines fedélzetén háromtucatnyi utas érkezett Kassára, nem sokkal később 17 utassal indult vissza a gép a cseh fővárosba. 

A központi válságstáb június 6-ai döntése értelmében már 19 országba utazhatunk úgy, hogy visszatéréskor nem kell kötelező 14 napos karanténba mennünk. Ennek köszönhetően tegnap a kassai repülőtéren is elindultak az első nemzetközi járatok. Az újraindulás a Czech Airlines ATR–72-es típusú gépének kora délutáni landolásával valósult meg, összesen 31 utas érkezett Prágából.

 

Kevés utassal indulnak

Annak ellenére, hogy a tegnapi érkezés és indulás néhány nappal ezelőtt még nem volt teljesen biztos, a repülőtér vezetése szerint már ez a létszám is óriási sikert jelent. „Nagy örömmel tölt el bennünket a repülőtér részleges újraindítása. Ahhoz, hogy visszakerüljünk a régi kerékvágásba, még sok időre van szükség, viszont a légitársaságok pozitív hozzáállásával, a munkatársaink szakértelmével teljes mértékben készen állunk a feladatraˮ – jelentette ki Michael Tmej, a kassai repülőtér vezérigazgatója. Ján Tóth, a csehországi légitársaság igazgatójának elmondása szerint jelenleg heti három alkalommal indul majd repülőgép Kassa és Prága között, azonban reményeik szerint szeptember elsejétől már a régi kerékvágásban, azaz heti 13 járattal fognak működni. „A járatok fokozatos visszaállításával nemcsak Prágába, hanem rövid időn belül Prágából a világ más nemzetközi repülőtereire is eljuthatnak majd az utasokˮ – mondta Tóth.

 

Szigorú intézkedések

Személyesen is megbizonyosodtunk arról, hogy a repülőtéren szigorú óvintézkedések vannak érvényben. A repülőtér épületébe csak arcmaszkban léphetnek be az utasok, azokat a repülőben és az utasokat szállító autóbuszokban sem vehetik le. Az utasok testhőmérsékletét hőérzékelő kamerákkal és manuálisan, azaz lézeres hőmérőkkel is ellenőrzik, ha a helyzet úgy kívánja. A repülőtér munkatársai arcmaszkban, gumi-kesztyűben és védőpajzsban dolgoznak. A felszállásra várakozó utasoknak kétméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. A repülőtér bejáratainál, a mosdóknál és számos más helyen dezinfekciós automatákat helyeztek el, a legfrekventáltabb területeket és felületeket pedig naponta többször fertőtlenítik. Karolína Linhartová, a repülőtér szóvivője szerint az összes helyiséget fertőtlenítették, az épület szellőztető berendezésének filtereit lecserélték, több filtert vásároltak, hogy rendszeresen cserélhessék azokat. „Lehetetlen megjósolni, mennyi utasunk lehet a következő napokban, számuk folyamatosan változik. Pár órával indulás előtt csak 15 utasunk volt, a gépen viszont 17-en ültek. Nagy az érdeklődés, bízunk benne, hogy rövidesen nálunk is minden úgy fog működni, mint régenˮ– zárta a szóvivő.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?