Világsztár a pozsonyi tenisztornán

Gombos Norbert

A női világranglista 8. helyezettje, a svájci Belinda Bencic is ott lesz a szerdán induló Bratislava Open tenisztornán. A férfiak mezőnyében pályára lép a nádszegi származású Gombos Norbert is.
 

A koronavírus-járvány miatti szankciók nem tették lehetővé, hogy megrendezzék a szokásos pozsonyi férfi challenger-tornát. A Bratislava Open lényegében ezt helyettesíti, nem hivatalos tornaként, amelyen a teniszezők nem gyűjthetnek világranglistás pontokat. 


„A mérkőzésekért nem jár pont, így igazából teljesen felszabadultan játszhatjuk a meccseket” – mondta a párosspecialista Filip Polášek a hétfői sajtótájékoztatón, amely a pozsonyi NTC Aréna melletti étterem teraszán zajlott, miközben odalent a pályákon többek között Gombos Norbert, Karolína Scmiedlová vagy éppen Filip Horanský edzett. 


A 20 ezer euró összdíjazású tornát először márciusban akarták megrendezni, ám a járvány miatti szankciók ezt nem tették lehetővé. „Csalódott és szkeptikus voltam, hogy nem indult be a teniszszezon. Marián Vajdával beszélgettünk róla, hogy jó lenne mégis valamilyen tornát rendezni. Az idő szorított minket, hiszen nem tudtuk, hogy az állam mikor oldja fel a szankciókat. Örülök neki, hogy szerdától ismét lehet élő teniszt látni Pozsonyban” – mondta a torna technikai igazgatója, Branislav Stankovič.
A tornán mind a női, mind pedig a férfi mezőnyben a 16 legjobb szlovákiai játékos lesz ott. A férfiaknál az első kiemelt Andrej Martin, őt követi Gombos Norbert és Filip Horanský, rajtuk kívül Jozef Kovalík és Filip Polášek – egyesben és párosban – is pályára lép. Nagy hiányzó Martin Kližan, aki kézsérüléssel bajlódik.


A hölgyeknél Viktória Kužmová az első kiemelt, a második Karolína Scmiedlová, a harmadik Rebecca Šrámková. 
Szabadkártyával pedig a világranglista 8. kiemeltje, Belinda Bencic is részt vesz a fővárosi tornán.
 

Belinda Bencic
Érdekes

Belinda Bencic

Születési hely: Flawil, Svájc
Kor: 23 év
Kéz: jobb, kétkezes fonák
Profi: 2012 óta
Világranglista pozíció: 8.
Legnagyobb sikere GS-tornákon: US Open elődöntő (2019)
Tornagyőzelmek: Moszkva, Dubai, Torontó és Eastbourne

„A járványt Szlovákiában vészeltem át. Még márciusban érkeztem az India Wells-i torna lefújása után, azóta is itt vagyok” – mondta a svájci színeket képviselő teniszező szlovákul a pozsonyi torna sajtókiadványának. A teniszező édesanyja szlovák származású, a nagyszülei pedig a Pozsonytól nem messze lévő Mocsonokon élnek. Bencic a múlt héten az STU Bratislava színeiben pályára lépett a szlovák női extraligában is. 


A torna szerdán délelőtt 10.00-kor kezdődik a női és a férfi nyolcaddöntő mérkőzéseivel. Csütörtökön a negyeddöntők, pénteken az elődöntők lesznek programon, szombaton pedig a döntőé a főszerep. A sorsolásra kedden 18.00-kor kerül sor.
A versenyen a felnőtt mezőnyben a szlovák ifjúsági játékosok is indulnak, köztük a csallóköznádasdi Méri Eszter. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?