Az alapiskolákban és az óvodákban is enyhítik a járványügyi óvintézkedéseket

koronavírus iskola

Hétfőtől enyhültek a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések az óvodákban és az alapiskolákban. Már nem kötelező megmérni a gyerekek testhőmérsékletét, amikor belépnek az iskola épületébe, és az osztályok vagy a csoportok létszámára vonatkozó korlátozások is megszűntek.

Ez enyhítésnek köszönhetően újra egy teremben tanulhatnak az egy osztályba járó gyerekek. A tanulók létszámára vonatkozó korlátozások június 1-jén léptek életbe, ennek értelmében az óvodások eddig legfeljebb 15-en, az alapiskolások pedig 20-an lehettek egyszerre egy teremben.

A szülőnek vagy a törvényes képviselőnek már nem kell nyilatkoznia a gyerek egészségi állapotáról, de továbbra is igazolnia kell, hogy a gyereknek nincs fertőző betegsége.

Az iskolák az eredetileg engedélyezett napi kilenc óra helyett hétfőtől tíz órán át lehetnek nyitva. Már nem tilos rendezvényeket szervezni az iskolákban, de továbbra is be kell tartani a higiéniai előírásokat. Az óvodákban újra megengedett, hogy fogat moshassanak a gyerekek.

Eltörölték azt a rendelkezést is, hogy a szülő legfeljebb tíz percig tartózkodhat az iskola épületében. Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter azonban azt javasolta, minél kevesebb ideig tartózkodjanak bent.

Szabályozzák viszont, hogy milyen feltételekkel léphet be a gyerek az iskola épületébe. Az oktatási miniszter közölte, az ezzel kapcsolatos iránymutatást az iskola bejárati ajtaján kell kifüggeszteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?