Pellegrininek aligha jön össze a saját frakció

Pellegrini Fico
Pozsony |

Peter Pellegrini, a Smer távozó alelnöke lát esélyt arra, hogy saját parlamenti frakciót alakítson a vele tartó képviselőkkel. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint ez nem fog sikerülni Pellegrininek.

„Nem megszokott, hogy a választási időszak négy éve alatt új frakciók alakulnak” – reagált Boris Kollár házelnök arra a lehetőségre, hogy a Smerből távozó politikusok Peter Pellegrini vezetésével új parlamenti frakciót hozhatnak létre. Szerinte ez nem lenne korrekt a Smer szavazóival szemben, és azt gondolja, a parlament nem fogja megszavazni új frakció létrehozását.

Pellegrini szerint még korai a frakcióalapításáról beszélni, úgy véli, leghamarabb szeptemberben lehet szó erről. Egyelőre nem konkretizálta, ki távozik vele a Smerből, de több párttag és volt miniszterek is a támogatásukról biztosították őt.

A frakció létrehozásához legalább nyolc képviselőre van szükség. Michal Šipoš, az OĽaNO klubjának vezetője már kijelentette, ők nem fogják támogatni ebben Pellegrinit. Juraj Šeliga (Za ľudí),a parlament egyik alelnöke nem válaszolt arra, hogy pártja hogyan fog szavazni ebben a kérdésben. Anna Zemanová (SaS) is csak azt mondja, ha időszerű lesz, megvitatják a pártban, hogyan szavazzanak.

Pellegrini egyébként kijelentette, a Kotleba pártja az egyetlen, amellyel kizárja az együttműködést. Parlamenti alelnöki posztját szeptemberben kínálja fel a Smernek.

Juraj Hrabko politikai elemző szerint Pellegrini egyelőre azért nem lépett ki a Smerből, hogy belülről figyelje a párton belüli mozgolódást és felmérje, kik tartanak vele, és kik nem. Emellett amíg hivatalosan tagja a pártnak, nem tudják őt leváltani a parlament alelnöki posztjáról sem, amely a Smert illeti.

(szh, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?