Átadták Komárom városának elismeréseit

Komárom
Komárom |

A díszpolgári címet ezúttal Erdélyi Géza nyugalmazott református püspök vehette át, míg a Pro Urbe elismeréseket Kollár Zoltán vállalkozó és karitatív tevékenységgel foglalkozó személy, illetve Kustyán Ilona nyugalmazott magyar-latin szakos pedagógus kapták meg.

A korábbiakhoz képest a már lecsengő, de még mindig tartó járványhelyzet miatt új helyen, a város szívében található Klapka Vendéglőben történt meg a cím és a díjak átadása. Keszegh Béla polgármester a járványidőszak kapcsán a három díjazottra utalva említette, ilyenkor fontos, hogy olyan példaképeink legyenek, akikre lehet számítani, mivel a vírus keményen érintette a társadalmat és a közösségeket.

Erdélyi Géza humoros megjegyzésekkel tarkított beszédét azzal kezdte, hogy az elismeréssel az ő olvasatában a szolgálatát értékelték. Hangsúlyosan kiemelte, hogy Komárom, a „történelmi rangú város“ milyen szerepet töltött be az életében, amely a szívéhez nőtt, s a magáénak érzi. Külön kiemelte a gimnáziumi éveket, azokat a neves tanárokat és később híressé vált diákokat, akikkel az ötvenes évek első felét a városban eltöltötte.

Kollár Zoltán néhány mondatban elmondta, mindig aggályai vannak, hogy jó kezekbe kerül-e egy díj. „Úgy veszem, hogy ez a díj a velem az utcán kint levő 120 embernek szól, akikkel próbálunk valamit tenni, hogy jobbak legyenek a szerencsétlen sorsú vagy akár a nagycsaládos emberek napjai“ – hangsúlyozta.

Kustyán Ilona meghatódva emlékezett vissza mindazokra a tanárokra, kollégákra és intézményekre, amelyek hatással voltak a munkásságára. Mint mondta, minden perce Komáromhoz kötődik. Hálásan említette, hogy egész élete során azt csinálhatta, amit szeretett, „szívből szeretett tanítani“. Kiemelte, pályája során ráeszmélt arra is, hogy nem elég csak tanítani, hanem emellett szolgálni kell mást is, többek között felsorolta a „magyarság ügyét“ és a város kulturális életét is.

Komárom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?