Egy hete nyitottak ki az edzőtermek

Komárom
Komárom |

A komáromi Olymp Center számos más edzőteremhez hasonlóan csaknem három hónapos kényszerszüneten van túl. A sportközpontok egy hete nyithattak ki szigorú higiéniai szabályok mellett.

Március 13-áig tarthatott nyitva a három részlegből álló komáromi sportközpont. Ezt követően a koronavírus-járvány miatt egyik napról a másikra bezártak. A 2013 óta négy alkalmazottal működő vállalat munkatársa, Polgár Zsanett elmondta, nagyon nehéz időszakon vannak túl, azonban sikerült túltenni magukat a kényszerszüneten. A fitnesz-, illetve a wellnessrészleg már június 3-án megnyílt. A Közegészségügyi Hivatal által elrendelt előírásokat betarthatónak véli, ezek közül a két kulcsintézkedés a fertőtlenítés és a kétméteres távolság betartása.
A bejárattól kezdve a beltér minden pontján dezinfekciós szereket helyeztek el, az edzőgépeket használó vendégeket pedig arra kérik, használat előtt és után ők is fertőtlenítsék azokat. Védőmaszkot a bejárattól egészen az öltözőig kell viselniük a vendégeknek, edzés közben viszont már nem szükséges. Ugyanakkor a gyerekrészlegnél a szülők nem vehetik le a maszkot. A wellnessrészlegen is a szokásos korlátozásokat vezették be, a szaunákat folyamatosan fertőtlenítik, a medencék klórtartalmát pedig a lehető legmagasabb szinten tartják.
A sportközpontnak számos törzsvendége van, Polgár Zsanett szerint többen már hetek óta érdeklődtek az újranyitás iránt, az első napon már 8 órakor többen sorakoztak a bejárat előtt. A sportközpont alapterülete szerint a három részlegben összesen 90 fő tartózkodhatna egyszerre, ugyanakkor a látogatók száma szétoszlik a nyitvatartási idő alatt. Így a létszámkorlátozásra hivatkozva még senkinek nem kellett azt mondani, hogy nem jöhet be az épületbe. 

Jelenleg a járvány előtti vendégforgalmuk mintegy háromnegyedét bonyolítják le, a Közegészségügyi Hivatal eddig nem ellenőrizte a központban a szigorított szabályok betartását.
A tapasztalatok szerint az újranyitáskor nem volt egyértelmű, hogy a három részleget megnyithatják-e egyszerre. Az illetékes szervek nem engedélyezték a gyerekrészleg megnyitását, majd később kiderült, hogy ennek mégsem lett volna akadálya, erre végül kedden, június 9-én került sor.

Az edzőtermek kötelezően nyomon követik a vendégek mozgását, ugyanis érkezéskor felvesznek tőlük néhány személyes adatot, illetve a telefonszámukat. Ez azért szükséges, mert ha véletlenül vissza kellene vezetni egy fertőzést a sportközpontba, akkor a lista alapján tudnák értesíteni azokat a személyeket, akik az adott időszakaszban megfordultak náluk.
„Ezeket az adatokat minden egyes nap lefóliázva el kell tennünk, nem láthatja senki. 30 napig kell megőriznünk, ezt követően meg kell semmisítenünkˮ– tájékoztatott Polgár Zsanett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?