Bősön is bezár a karanténközpont

Bős
Bős |

Az elmúlt három hónapban több mint két és fél ezer külföldről hazatérő polgárt helyeztek állami karanténba a Pozsonyi Műszaki Egyetem bősi komplexumában. A karantén megszüntetésével a bősi központ is bezárhat.

Március közepén nyitották meg a karanténszállást a város határában lévő épületegyüttesben. Kezdetben azok a külföldről hazatérő állampolgárok kerültek az állami karanténba, akik nem akarták veszélyeztetni a családtagjaikat a fertőzéssel, később már minden hazatérőnek kötelező volt bevonulni, míg ki nem derül róluk, hogy nem fertőzöttek. Igor Matovič miniszterelnök tegnapi sajtótájékoztatóján a kötelező karantén megszüntetéséről is beszámolt.

A belügyminisztérium sajtóosztálya közölte, hogy a múlt hét közepéig több mint két és fél ezer hazatérő polgár töltötte itt a 14 napos kötelező elzárást. Egy hete még százötvennégyen szálltak meg ideiglenesen a bősi komplexumban. A tárca akkor még nem tudta megmondani, meddig tartják fenn a karantént. „Addig működik majd a karanténszállás, amíg a lakosság egészségének védelme érdekében szükség van rá, ez az Országos Közegészségügyi Hivatal intézkedéseitől függ” – közölte a sajtóosztály. Ján Mikas országos tiszti főorvos tegnap bejelentette, hogy megszűnik az állami karantén. A miniszterelnök közölte, hogy akkor, amikor a legtöbben tértek haza külföldről, mintegy négyezer embert szállásoltak el a karanténközpontokban, jelenleg országszerte mintegy háromszázan töltik állami intézményben az elzárást. „Ha már nem lesz szükség a karanténközpontra, az épület fertőtlenítése és kitakarítása után átadjuk a tulajdonosnak, a Szlovák Műszaki Egyetemnek” – fogalmazott a belügyminisztérium munkatársa.

A Dunaszerdahelyi járásban Bősön kívül Nagymegyeren is működött karanténszállás, a pénzügyőrség tulajdonában lévő ingatlanban. Dunaszerdahelyen a Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola kollégiumát tartalékként tartották fenn. Szabó László igazgató lapunknak elmondta, a tervek szerint igény esetén egészségügyi dolgozóknak nyújtottak volna szállást a kollégiumban. „Egyelőre nem kaptam hivatalos értesítést a tulajdonostól, Nagyszombat megyétől a további lépésekről” – nyilatkozta az igazgató, hozzátéve, hogy lenne érdeklődés nyáron a szállás iránt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?