5 tipp, ha hiányzik a foci

foci

Hihetetlennek tűnhet, de élnek köztünk emberek, akiknek hiányoznak az elmúlt hónapok során elmaradt futballmérkőzések. Nekik szólnak az alábbi tippek, meg hát mi is bátran alkalmazzuk őket, ha valami hasonlót éreznénk.

1. Kenjük be krémmel!

Szinte minden bajra létezik már csodakenőcs, miért pont a futballhiány okozta görcs volna a kivétel. Ha megtaláltuk, kenjük be vele jó vastagon azt a részt, ahol kellemetlenséget vagy fájdalmat érzünk, amikor nem nézhetünk focit, és várjuk a javulást. Ha unalmas a várakozás, elő a labdával, és lehet dekázgatni, passzolgatni, fejelgetni, cselezgetni. Külsővel jól megcsavarni, szögletet rúgni, sarkazni, talpalni, szabálytalanul szerelni – nem kapunk érte sárga lapot, az biztos.

2. Nézzünk régi meccseket!

Kevesen hiszik, de a régi meccseket ugyanúgy végig lehet izgulni, mint az élő közvetítéseket. Olyanokat, mint a tizenöt évvel ezelőtti isztambuli BL-döntő, vagy mint az 1999-es Bayern–Manchester pedig mindenképp. A lejátszott (pardon: lefújt) meccsek előnye, hogy ismét régi, szeretett klasszisainkat láthatjuk a pályán, és bár valahol tudni fogjuk, hogy az eredmény nem változhat, azért így is érdemes hinni a csodában.

3. Focizzunk a családdal!

A családon belüli erőszaknak sok formája ismert, de talán még több ismeretlen. Ha a szünetelő focimeccsek okozta kín hatására úgy döntünk, családon belül éljük ki szurkolói érzéseinket, figyeljünk azért arra is, hogy ez ne forduljon át családon belüli erőszakba. Magyarul: a labdát rugdossuk, ne a szeretteinket.

4. Adjunk értelmet a paradicsomlevesnek! A tudat, hogy foci nélkül is lehet(ne) élni, legalább olyan fajsúlyos információ, mint hogy a paradicsomleves is lehet finom. Sokan nem is veszik levesszámba a világ legpirosabb levesét, és ha azt nézzük, mi mindent kaptunk vagy kaphatunk paradicsomlevesként, bizony igazat is adhatunk nekik. Hanem mivel mindent meg lehet csinálni nemcsak rosszul, hanem jól is, jól tesszük, ha beszerzünk egy üveg házi paradicsomszószt. Nem sűrítményt, nem konzervet, paradicsomszószt a szósz legszorosabb értelmében, mondjuk, fél litert. Kisebb fazékban vaj és olívaolaj keverékén hagymát dinsztelünk, ráöntjük a szószt, vízzel beállítjuk a kívánt sűrűséget, sóval és pici cukorral az édes-savanyú arányt, forraljuk pár percet, és amikor lekapcsoljuk, aprított mentát és petrezselymet keverünk el benne, meg egy szétmorzsolt erős paprikát. Ha fogyasztása közben mégis eszünkbe jut a foci, valamit elrontottunk.

5. Menjünk ki egy meccsre!

Mire a fenti négy jó tanácsot végigpróbálgatjuk, könnyen arra döbbenhetünk, hogy bizonyos bajnokságok újraindultak, belföldön vagy akár a határ túloldalán. Zarándokoljunk el valamelyik mérkőzésre, és örüljünk, hogy ismét nézhetjük a focit. Ha zavar a lelátókon és a pályán tapasztalható agresszió, szervezzünk barátságos mérkőzést. Azzal a szívünknek is jót teszünk, hiszen barátságos meccseknél nem kell izgulni, ki hány pontot szerez, vagy ki jut tovább. Idegeskedés nincs, csak a foci meg a barátság.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2020/24. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?