Újra a Jókai Színházban

dfdf
Komárom |

Több mint két és fél hónapnyi „koronavírusos kényszerszünet” után kedden ismét megnyitotta kapuit a közönség előtt a Jókai Színház. Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című drámája került színre, amellyel a teátrum a napokban a stúdióbérletes és a felnőtt bérletes nézőket kárpótolja az elmaradt előadásokért. 

A Jókai Színház az aktuális egészségügyi előírásokat szigorúan követve fogadta újra a közönséget. Az eredetileg a stúdiószínpad műsortervében szereplő produkciót a nagyszínpadra vitték át, a nagy nézőtéren is érvényesítve a társasági távolságtartás szabályait. Ami azt jelenti, hogy a kedd esti előadásra csupán 63 nézőt fogadtak, akik kettesével, maximum hármasával foglalhattak helyet, az előttük és a mögöttük húzódó sorok üresen maradtak, a mini nézői szigeteket legalább négy üres szék választotta el egymástól. 
Ingmar Bergman 1973-as, saját forgatókönyve alapján forgatott filmjét – amely az életmű egyik legismertebb, legnagyobb hatású darabja – a színház is gyorsan felfedezte, hiszen tökéletes kamaradráma-alapanyag: Marianne és Johan kívülről tökéletes, rendezett, irigylésre méltó kapcsolatát rengeteg feszültség feszíti szét. Gál Tamás és Kiss Szilvia színészházaspárként vállalkozott arra, hogy elénk tárja a bergmani érzelmi-lélektani tablót. 
A Komáromban látható előadás a Soproni Petőfi Színház, a Csavar Színház és további partnerek közreműködésével született meg Pataki András rendezésében; 2018 végén volt a premierje. 
A nézők a napokban még megtekinthetik az előadást. A jövő hét végén immár sakktáblaszerűen előkészített nézőtéren, egyszerre 166-an. Fontos feltétel, hogy a nézőtéren csak azok a bérletes nézők foglalhatnak helyet, akiket a szervezési osztály előzetesen értesített. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?