Saláta Kornél: „Ha a keret egyben marad, jövőre ez a csapat nagyon jó lehet“

salata

A 35 éves Saláta Kornél jelenleg a komáromi KFC labdarúgócsapatának rangidős játékosa. Bár az idei szezonban összesen csak négy bajnokin léphetett pályára, tapasztaltsága kulcsfontosságú a fiatal csapat számára. A 40-szeres szlovák válogatott középhátvédet az idő előtt véget ért bajnoki szezonról, Miroslav Karhan vezetőedzőről és klub jövő évi esélyeiről is kérdeztük.

Hogyan élte meg a koronavírus-járvány alatti időszakot?
Amikor félbeszakadt a bajnokság, másokhoz hasonlóan mi is egyéni edzésprogramot kaptunk a klubtól, ami futásból és otthoni tornázásból állt. Az elején sokat futottam és edzettem, aztán amikor kicsit felszabadultabbá vált az egész, akkor már a pályára is eljártam labdával gyakorolni. Aztán nemrég már Komáromban is elkezdődtek a csoportos edzések. Két hónapja született meg a fiam, úgyhogy nem unatkoztam ez idő alatt.

Mi a véleménye a II. liga lefújásáról? Hat csapat a rájátszásban vehet részt, ezt leszámítva a többiek számára – így a KFC számára is – véget ért a szezon.
Személy szerint csodálkoztam, hogy lefújták, mert nyugodtan le lehetett volna játszani a hátralevő fordulókat. A csapatnál örültünk volna, ha folytathatjuk, mert elég időt szántunk a felkészülésre. Így, hogy csak egy meccset tudtunk lejátszani tavasszal, és ezzel véget ért számunkra a szezon, csalódottak vagyunk.

A somorjaiak pártolták a bajnokság idő előtti befejezését, szerintük a 12 fordulót túl sokáig tartott volna lejátszani.
Ez attól függött volna, hogy mikor akarják elindítani a következő szezont, de ezt egyelőre nem tudja senki. Ha akarták volna, le lehetett volna játszani az összes fordulót, Ugyanakkor az is igaz, hogy több csapatnak problémát okozott volna a sűrű program, mivel sokuknak nincs olyan bő keretük.

Ön jelenleg a rangidős a komáromi csapatnál, sok csapattársa nagyon fiatal. Milyen a csapatszellem a klubnál?
Úgy látom, most nagyon jól összeszedték ezt a csapatot. Sok fiatal érkezett, ezért gondolt rám a vezetőség, valamint ezért igazolt ide Szőcs László is Somorjáról, hogy legyenek tapasztaltabb tagjai is a keretnek. Jelenleg mi ketten vagyunk a legidősebbek a csapatban, és próbáljuk segíteni a fiatalokat.

Milyen a kapcsolata a csapat vezetőedzőjével, Miroslav Karhannal?
Karhant személyesen ismerem már korábbról, játszottunk együtt a válogatottban. Ismerem őt, tudom, hogy milyen a természete. Amilyen a pályán volt, olyan edzőként is. Ha kell, akkor szigorú. Ő régóta benne van a futball világában, átélt már sok mindent, és így edzőként is könnyebb neki. 

Tavaly hosszabb kihagyása volt egy súlyos sérülés miatt, amit még a Haladás csapatában szedett össze. Most teljesen egészséges?
Az őszi szezon során már lejátszottam három bajnoki mérkőzést Komáromban, és szerencsére már akkor nagyon jól éreztem magam. A téli felkészülés alatt sokszor kemény talajon játszottunk, és a lábam ezt is kibírta, úgyhogy elégedett voltam, azóta sem érzek fájdalmat. Tavasszal már csak focizni szerettem volna...

Az egész bajnoki idény során csak négy mérkőzésen volt lehetősége pályára lépni a KFC színeiben. Mik a tervei a következő szezonra, szeretne Komáromban maradni?
Miután az ősszel lejátszottam három meccset, beszéltem a vezetőséggel és megköszöntem nekik, hogy játéklehetőséget kaptam. Nekem az volt a legfontosabb, hogy focizni tudjak valahol. Ezután meg is ígértem nekik, hogy maradok a csapattal, tehát hacsak nem lesz egy nagyon konkrét megkeresés, akkor itt maradok jövőre is. A döntésben az is segített, hogy megszületett a fiam, én pedig a közelében akartam maradni. Nem akarok a családtól távol lenni, ez is közrejátszott a döntésemben. Még van egy év a szerződésemből Komáromban, amit jelen állás szerint szeretnék kitölteni, erről már szintén beszéltem Karhannal és a vezetőséggel is. 
A szerződés lejárta után majd meglátom, milyen lesz az egészségi állapotom, és aszerint fogok dönteni a folytatásról.

Az előbb dicsérte a fiatal komáromi csapatot, ez azt jelenti, hogy jövőre akár komolyabb célokat is kitűzhet a klub, mint a bennmaradás?
A táblázaton elfoglalt helyünk nem felel meg a valóságnak, sokszor nagyon jól fociztunk. Sajnos volt több balszerencsés meccs is, amelyek után hátrébb csúszott a csapat a tabellán, de a könnyen elvesztett pontoknak elsősorban a tapasztalanság volt az oka. Szerintem ha ez a keret egyben marad, és esetleg egy vagy két új játékos érkezik erősítésként, akkor jövőre ez a csapat nagyon jó lehet. Az első tízben szerintem mindenképp ott leszünk, és ez is lesz a célunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?