Ennél olcsóbban már nem tankolhatunk

tankolás
Pozsony |

A járványügyi megszorítások feloldásának és a gazdaság fokozatos beindulásának köszönhetően folyamatosan nő az üzemanyagok iránti kereslet, ami az árakon is meglátszik. A hónapok óta tartó áresésnek búcsút inthetünk.

A Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint az üzemanyagok ára Szlovákiában, ha egyelőre csak elenyésző mértékben is, de már az elmúlt hetekben is nőtt. A 95-ös benzin literjéhez a benzin.sk üzemanyagportál szerint az elmúlt napokban átlagosan 1,092, a gázolajhoz 1,009 euróért juthattunk hozzá.

„Panaszra egyelőre nincs okunk, hiszen az idei év elején ezekért még 1,34 és 1,25 eurót fizettünk. Az üzemanyagok ára azonban az elkövetkező hetekben tovább nőhet, és a legjobb esetben is csak stagnálásra számíthatunk. A Szlovákia számára is mérvadó északi-tengeri Brent olajfajta árfolyama ugyanis tovább nőtt. Míg április végén 20 dollár körül mozgott a hordónkénti (159 liter) ár, e hét elején már 37 dollár feletti áron kereskedtek vele”

– nyilatkozta Jana Glasová, a Postabank elemzője. Lukáš Kovanda, a Czech Fund társaság vezető közgazdásza szerint látványos áremeléstől azonban nem kell tartanunk, hiszen továbbra is rengeteg megszorítás van életben a nemzetközi személyforgalomban, a légi közlekedés pedig továbbra is mélyponton van, és ez utóbbi a tavalyi szintet legfeljebb öt év múlva érheti el.

Hétfőtől Magyarországon is emelkedtek az üzemanyagárak. A holtankoljak.hu információi szerint a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség június 1-ei érvényességgel megemelte a készletezési díjat, emiatt pedig a benzin és a gázolaj ára is bruttó 2-2 forinttal nőtt. A 95-ös benzin literenkénti átlagára Magyarországon ezzel 340, a gázolajé 351 forint. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?