Karantén és kalória. Agymunka

karantén és kalória

Mivel agyunk nem tudja előállítani magának a glükózt, cukrot kell ennünk

Hogy mért vettem banánt? Hát mert szeretem. És most volt akciós, egy rakás pénzt spóroltam. Azért ennyit, hogy kitartson. Ha mindennap eszem kettőt, akkor egy hét múlva itt állunk egy szál banán nélkül. Persze hogy nem hizlal, csak az érett hizlal, az éretlenben nincs cukor. Mondjuk, ez igaz, nem éretlenül eszem. Hát igen, napról napra érettebb lesz. Majd akkor nem kettesével eszem. Erről jut eszembe, most mondta egy okos ember: az agynak csak glükózra van szüksége. A banánban levő cukrot simán feléli. Ha meg sokat fogok gondolkodni meg töprengeni, meg a memoritereket ismételgetni, az agyam az összes cukrot elhasználja, ami csak bennem van.

Én leszek a cukorbetegek ellentéte, cukorhiányos ember leszek.

Csodálom, hogy most veszed észre, tudniillik a spájzban az a keksz legalább fél éve ott van, neked vettem. Akkor egy hónapja, de annyi biztos. Hát azt elfelejtettem, hogy már mondtad volna, nekem úgy tűnik, most hallom először, hogy nem szereted. Akkor majd megeszem, nekem ízlik. A müzlit, azt magamnak. Hát mostanság nem, mert megfeledkeztem róla, de majd akkor mindennap eszem egy tálka müzlit, és egy héten belül elfogy, nem kell kerülgetned. Az szárított paradicsom, olajban eltéve. Arra gondoltam, jó lesz. Hát azt egyelőre nem tudom, mire, majd kitaláljuk. Most, hogy így mondod, nekem is furcsa, hogy szárított, ám olajos, nem tudom, tényleg, most leblokkolt az agyam. Ha jön valami vendég, például?

 

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom

Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?